Liten og smart GPS

Den belgiske GPS- og PDA-produsenten Mio lanserer to håndholdte GPS-mottakere for det norske markedet. Modellene C510E og C710 er alt-i-ett-løsninger beregnet for bilbruk.

Begge modellene er i all hovedsak svært like, og byr på 3,5 tommers trykkfølsomme fargeskjermer. Størrelsesmessig er det heller ingen forskjell: Begge GPS-enhetene måler 11 x 7 x 2 cm, og veier 170 gram. De burde dermed ikke ta opp store plassen verken på dashbordet eller i lomma.

I følge Finn Arne Eikenes, salgssjef hos Mios norske distributør Novendo, er det to store forskjeller mellom C510E, som koster 3300 kroner, og den 1000 kroner dyrere C710.

– C710 har 2 GB flashminne, mens C510E har 512 MB. Det vil si at C710 har kart over hele Europa installert, mens C510E har Norden og hovedveiene i Europa, sier Eikenes til Amobil. Det følger imidlertid med en DVD med kart over hele Europa i esken til C510E, slik at du kan laste inn kart over andre europeiske land om du har behov for det.

Den andre store forskjellen er av C710 har støtte for TMC, en tjeneste som gir deg veitrafikkinformasjon når du er ute og kjører. Dette systemet er ikke klart i Norge, men fungerer i resten av Europa.

Det følger for øvrig med mer tilleggsutstyr i esken til C710: Du får med bæreveske, huslader, øreplugger og sykkelholder. Om du skal bruke C710 eller C510E på sykkel, bør du imidlertid være på vakt for regn: Enhetene tåler nemlig verken slag eller fukt.

Spiller musikk
Begge GPS-mottakerne har innebygget mp3-spiller, og kan dermed spille av musikk over bilens stereoanlegg. I tillegg har både C710 og C510E blåtann innebygget, slik at du kan bruke enhetene som håndfriløsning i bilen.

GPS-mottakerene lar seg også synkronisere med Outlook på PC-en, slik at du har hele kontaktlisten din tilgjengelig på enheten. Dette gjør at du kan slå opp i kontaktlisten og ringe direkte fra GPS-mottakeren, og dessuten navigere frem til kontaktene om du har adressene deres lagret.

Om du er redd for å bli tatt i fotobokser, har begge GPS-mottakerne fotoboksvarsling.

Hvis du har behov for mer minne, kan du utvide ved hjelp av SD-kort. På disse kan du lagre både musikk og kartdata.

Med i esken til både C710 og C510E, får du feste til frontruten i bilen, billader og en en USB-kabel. C510E koster i følge Novendo som nevnt fra 3300 kroner, mens storebroren C710 koster fra 4300 kroner. Enhetene kan kjøpes hos de fleste elektronikkforhandlere, og dessuten på Shells bensinstasjoner.

Mer informasjon finner du på Mios hjemmesider.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen