TEST: Liten og rimelig fra SE
Test

Liten og rimelig fra SE

Testresultater

Sony Ericsson K610i

Positive ting Rimelig og kompakt 3G-mobil. God batterikapasitet og enkle menyer.
Negative ting Kamera uten autofokus, ikke Edge for å kompensere der 3G-dekning mangler, ikke headsett for musikkavspilling. Mangler FM-radio.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4

Testresultater

Sony Ericsson K610i

Positive ting Rimelig og kompakt 3G-mobil. God batterikapasitet og enkle menyer.
Negative ting Kamera uten autofokus, ikke Edge for å kompensere der 3G-dekning mangler, ikke headsett for musikkavspilling. Mangler FM-radio.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4
Det eneste ved K610i som avslører at denne mobiltelefonen er noe mer enn K750 i ny innpakning er det lille sorte øyet i overkant av skjermen. Her sitter nemlig et kamera som sørger for at de du snakker med ikke bare kan høre deg - har de en 3G-mobil kan de se deg også.

Nå er ikke videosamtale blitt noe must for mobilbrukere flest. Men når Sony Ericsson med dette plasserer 3G og videotelefoni i en mobiltelefon for Hvermannsen blir K610i en modell som kan bidra til å øke andelen av slike samtaler. 

Kompakt
K610 er en kompakt mobiltelefon med lav vekt og et enkelt utseende. Synes du den grå foretningsmessige versjonen blir litt kjedelig, så finnes det også en dyprød variant.

Telefonen virker solid sammensatt, uten knirking eller andre ulyder i plastdekslene. Tastaturet er enkelt og funksjonelt, og menytastene er lette å betjene. For enkelte kan det kanskje være uvant at den lille knappen midt i navigasjonsfeltet ikke er en joystick, slik det har vært på flere tidligere modeller. Det er i grunnen like greit, for det er enklere å navigere på den store navigasjonstasten rundt kvitteringsknappen enn det er å styre med de små joystickene vi har sett tidligere.

Mobiltelefonen har ellers snarveitaster på sidene til kamera og musikk Her er imidlertid knappene mindre (og mindre synlige), uten at det går ut over brukervennligheten. 

Uten autofokus
Sony Ericsson har tidligere gjort mye for å få baksiden på telefonene sine til å se ut som fotoapparater. K610i har et noe enklere 2 MP kamera enn det som Sony Ericsson har fått ros for på tidligere modeller. Forskjellen ligger i at K610i mangler autofokus. Ellers har du også på K610i mulighet for å sende bildene dine som e-post eller laste dem opp til en blogg slik at du og andre kan se dem på Internett.

På K610i er linsen diskret. Her er ingen store sirkler eller andre effekter som skal skape inntrykk av at dette er like mye et kamera som en mobiltelefon. Dessverre finnes det ingen beskyttelse som hindrer flekker eller riper på linsen. Selv ikke fotolys har Sony Ericsson kostet på denne mobilen. Vår erfaring er imidlertid at blitsen du kan kjøpe som ekstrautstyr er langt mer nyttig enn fotolyset, som i de aller fleste tilfeller ikke har noen effekt. 

Spill
Telefonen har samme menysystem som den mer påkostede modellen K800i. Spillene, QadraPop (tetris liknende) og tennis. Sistnevnte er et spill der du kan spille via Bluetooth mot andre som har mobiltelefoner med samme spill. 

Spillene fungerer svært godt på denne mobilen, og flere spill kan lastes ned og istalleres på telefonen (Java).

Mangler noe
Men K610i har ikke FM-radio, slik de fleste Sony Ericsson mobiler har fått. Den leveres ikke en gang med stereoheadsett, selv om den har en utmerket MP3-spiller om bord. Den leveres faktisk ikke med noe håndfrisett i det hele tatt. Å kjøpe originalt stereoheadsett koster deg raskt noen hundrelapper. Har du råd kan du imidlertid koste på deg et trådløst stereoheadset basert på Bluetooth. K610i støtter nemlig den nye Bluetoothstandarden A2DP.

Som 3G-mobiler flest fungerer telefonen også som datamodem for PC. Har du en slik mobiltelefon trenger du ikke eget datakort for å bruke mobilt kontor. Men du er avhengig av 3G-dekning. K610i fungerer ikke med EDGE, som er en noe langsommere men mye mer utbredt teknologi enn 3G. 

Raske menyer
Responsen i menyene er god. Dette merkes tydelig når du blar i menyer eller skal ta bilder. To-tre sekunder etter at et bilde er tatt er telefonen klar for neste knips. Og ikke minst – telefonen tar bilde omtrent i samme øyeblikk som du trykker på utløseren. Her er K610i betydelig raskere enn mange av konkurrentene.

Ved innkommende meldinger eller anrop lyser tastaturet opp med et pulserende lys. I følge Sony Ericsson er dette er ”varmt lys”. På vår modell er det imidlertid snakk om et iskaldt blålys, uten at vi synes det spiller noen rolle.

E-postleseren støtter POP og IMAP med Push, og fungerer greit så lenge du begrenser nedlastingen. Prøver du å laste ned en større postboks får du trøbbel med minnet, et ikke ukjent problem for Sony Ericsson-eiere. 

Minne
Telefonen leveres med et minnekort (M2) på 64 MB. M2-minnekort kan kjøpes separat, men koster en del (ca 50 øre per MB). Største tilgjengelige M2-kort er i dag på 1 GB. Minnekortet sitter under batteridekselet, men kan skiftes uten at du behøver å ta ut batteriet. Bruker du flere minnekort er dette tungvint. Batteridekselet har heller ikke godt av å bli tatt av til stadighet.

Skjermen på K610i viser 262.000 farger og måler 1,9 tommer. Med en oppløsning på 176x220 punkter gir den et skarpt og godt bilde. I sollys kommer den imidlertid noe til kort, og kan være vanskelig å lese – særlig om du har valgt et tema som gir mørke bakgrunner. 

Halvproff
På innholdssiden er Sony Ericsson K610i en mobiltelefon som burde tilfredsstille de fleste. Den har ikke et åpent operativsystem med mulighet for å legge inn en mengde proff-aplikasjoner, men er heller ikke ment å være noen lomme-PC slik foreksempel P990i er det. 

Reiser du på forretningsreise med K610i vil du høyst sannsynlig trenge en bærbar PC i tillegg. 

For folk flest
Vi mener dette er en mobiltelefon som vil passe for svært mange, men som mangler det lille ekstra som gjør den unik. Musikkinteresserte vil trolig velge den bort, fordi den ikke har stereoheadsett og Walkeman-meny, selv om den har like god lyd og helt greie musikkmenyer. Du kan kjøpe headsett, men kommer like vel ikke unna at den mangler FM-radio. Vil du ha en best mulig kameramobil velger du heller en modell med 3 megapiksler, eller i alle fall autofokus. Og er du omreisende proffbruker vil du nok se deg om etter en modell som også har EDGE.

Men K610i er en mobiltelefon for alle de andre - og det vil tross alt si folk flest.

Her kan du laste ned brukerhåndboken til Sony Ericsson K610i
.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen