Liten og nett fra Sony

 

Spesifikasjoner er lagt inn i Produktguiden

Sony DPP-FP30 er en kompakt fotoskriver som benytter seg av sublimeringsteknologi for å skrive ut bilder.

Det vil si at den legger på en og en farge (cyan, magenta og yellow) ved hjelp av en varmevalse inne i skriveren.

Skriveren har støtte for PictBridge, og kan kobles til PC for utskrift via medfølgende programvare.

DPP-FP30 har ingen LCD-skjerm - ideen er at man skal benytte et Sony-kamera til å styre utskrift av bilder.

Om det i så fall er mulighet for indeks-utskrift er ikke kjent. Dersom den ikke har det, blir nytten begrenset for de som ikke har Sony-kamera med dockingstasjon.

Om det er mulig å skrive ut ved hjelp av strøm fra batteri, er heller ikke kjent.

Sony har gjort som flere andre produsenter: De selger fargebånd og papir i pakker, enten en pakke med ett bånd og 40 ark, eller en med to bånd og 80 ark.

90 sekunder skal en 10x15-utskrift ta ved utskrift fra PC/Mac. Fra digitalkamera, via PictBridge, er utskriftstiden oppgitt til 120 sekunder.

Skriveren blir tilgjengelig i løpet av november, og da til en veiledende pris på 1800 kroner.

Pakkene med fargebånd pluss papir skal ligge på respektive 250 kroner for utgaven med 40 ark, og 400 kroner for den med 80 ark.

Dersom man ser bort fra innkjøpsprisen på selve skriveren, skulle det tilsi en pris per 10x15-fotoutskrift på 6,25 dersom man kjøper en pakke med 40 ark. Man vil ende på 5 kroner per utskrift ved kjøp av pakken med 80 ark.

Se forøvrig pressemeldingen fra Sony (under).

 

Pressemelding

11. november 2004:

Sony lanserer en ny fotoskriver for hjemmebruk. DPP-FP30 er en digital sublimeringsskriver som raskt og enkelt omvandler digitale bilder til papirbilder av høy kvalitet.

Digital fotografering gir mange spennende måter å vise frem og dele sine bilder på, for eksempel på PC-skjermen, TV-skjermen eller i e-post til familie, venner og kolleger. Men av og til er det greit å ha et papirbilde av høy kvalitet som kan holdes i hånden eller limes inn i et album.

Med fotoskriveren Sony DPP-FP30 kan digitalbildene skrives ut både enkelt og raskt. Takket være digi­tal sublimeringsteknologi får du klebefrie utskrifter med oppløsning på hele 300 dpi og profesjonell kvalitet. Utskriften skjer i tre lynraske steg, der 256 ulike fargenyanser applikeres i hvert steg. Et spesielt beskyttelseslag på utskriftene gjør dessuten at de antas å holde fargen i bortimot 100 år.

DPP-FP30 kan ved hjelp av en USB-kabel tilkobles PC’er eller PictBridge-kompatible digitalkameraer, for eksempel Sonys nyere Cyber-shot-modeller.

Betjeningen er meget enkel. Hvis utskriften gjøres direkte fra kameraet er det bare å velge bilde på LCD-skjermen og beordre utskrift av en eller flere kopier med et enkelt knappetrykk.

Bildefilene kan også lastes ned til en PC, der man velger ut bilder og beordrer utskrift via det medfølgende programmet. Bilderedigeringsprogrammet Picture Gear Studio v 2.0 følger med skriveren. Det er meget enkelt å bruke og gir en rekke redigeringsmuligheter.

Det tar bare ca 90 sekunder å skrive ut et høykvalitetsbilde i farger fra en PC og ca 120 sekunder fra et PictBridge-kompatibelt kamera. Skriveren er liten og lett – med en elegant design som gjør den grei å plassere i et hjemmemiljø.

DPP-FP30 har et magasin for 20 ark vanlig i 10x15-format. Den medfølgende farge­patronen gir opp til 40 kopier.

Papir og toner til DPP-FP-30 fås i to ulike pakker: Pakken SVM-F40P inneholder 40 papirark i formatet 10x15 cm og en fargekassett. Den andre, SVM-F80P, inneholder to fargekassetter og 80 papirark. En SVM-F40P-pakke følger med skriveren.

Skriveren blir tilgjengelig i november 2004.

Veiledende utsalgspriser inklusiv mva i Norge:

  • DPP-FP30: NOK 1800,-
  • SVM-F40P: NOK 250,-
  • SVM-F80P: NOK 400,-

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen