Test

Liten og enkel foldemobil

Testresultater

Samsung X200

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Testresultater

Samsung X200

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Kamera, MP3-spiller og avanserte løsninger for e-post og datatrafikk er fremmedord for lille X200. Den bittelille mobiltelefonen er ribbet for alt annet enn det mest nødvendige.

Designet er enkelt og pent å se på, selv om det er en stor Samsung-logo der vi ellers er vant til å se en ytre skjerm. I tillegg er den utstyrt med et blått blinkelys, som heldigvis kan stilles inn til å bare gå av ved innkomne anrop, tekstmeldinger og alarmer.

Den indre skjermen på X200 er i minste laget, men med tanke på funksjonene den har, er skjermens 128 x 160 punkter helt greit.

 

Trygge trykk
De som i all hovedsak ville gått til anskaffelse av en mobiltelefon som X200, er de som hovedsakelig bruker mobilen til å ringe og sende SMS. De store, gode tastene gjør seg da svært godt for alle typer mobilbrukere. Om du har små fingre, store fingre, lange negler eller korte negler, skal du jobbe litt for å taste feil.

Skulle synet svikte, kan også størrelsen på tall og tekst justeres. Du kan velge mellom tre forskjellige størrelser – stor, medium og liten. Dermed kan du være både nærsynt og langsynt uten å få problemer.

Forvirrende menyer
Den forrige mobiltelefonen vi testet fra Samsung hadde et annerledes menysystem enn det vi ser på X200. Og modellen før den, enda en variant. Hvorvidt det ene er bedre enn det andre kommer vel an på øyet som ser, men det at vi har brukt en rekke forskjellige mobiler fra Samsung betyr ikke at vi uten videre skjønner X200.

På noen Samsung-modeller er den midterste knappen dedikert til å komme på Internett, mens den på andre modeller utelukkende fungerer som menyknapp. I andre tilfeller, som X200 fungerer den både som internettknapp og menyvelger.

 

X200 har en rekke snarveier, vi heller ikke kjenner igjen fra tidligere Samsung-modeller. Første morgen X200s vekkerklokkefunksjon var i bruk var det klokkeradioen på nattbordet som kom til unnsetning. Tidligere har venstre valgtast fungert som aktiveringstast, men nå må du bruke tasten i midten for å ikke forsove deg.

Er man oppmerksom på snarveiene, er de imidlertid både kjekke og hjelpsomme.

 

Lærenem
For første gang siden Z500 har Samsung klart å få til et relativt fornuftig system for skriving av tekstmeldinger. Kanskje har de klart det enda bedre enn noen gang.

Tidligere har det nemlig vært et problem at du ikke kan endre alternativet for et ord skrevet i T9 ved å gå bakover i teksten. Dette har de rettet på, om enn på en noe tungvint måte. Still markøren inntil den første eller siste bokstaven i ordet du vil endre, og bruk ”0”-tasten til å endre.

I tillegg til at du nå slipper å skrive feilskrevne ord om igjen, har X200 som første mobil fra Samsung fått hukommelse på ord du bruker ofte. Eksempelvis har mobilen kjapt lært seg at undertegnede skriver ”Janne” langt oftere enn ”lamme”.

 

Dette er noe vi tidligere kun har funnet på modeller fra Sony Ericsson, og som ikke engang Samsungs toppmodeller har fått.

Vi er allikevel ikke helt fornøyde. Nå kan nemlig ikke tall tastes inn mens vi bruker T9 – noe vi har kunnet på alle tidligere versjoner. Det kan virke som om forbedringene gjøres på bekostning av andre gode funksjoner.

Lyden og bruken av X200 som telefon, fungerer problemfritt, og batteriet holder overraskende lenge. Til sitt bruk er Samsung X200 en god mobiltelefon, men om den er verdt de 1200 kronene den koster uten abonnement, er vi mer usikre på.

 

Terningkast:

 3er


 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen