Liten mobiloperatør blir stor

Fremdeles er det et stykke opp til Netcom og Telenor Mobil, men med fersk 3G-lisens i lomma og nye sterke eiere på laget, vil Network Norway bli en reell utfordrer for duopolet. 

Les også:
-
Nå får Norge nytt 3G-nett
- Network Norway – mest for business
- One call bryter med Netcom

Hafslund og Bredbåndsalliansen
Kort fortalt har Bredbåndsalliansen kjøpt Ventelo. Deretter har de kjøpt seg inn inn i Network Norway med en eierandel på 34 prosent. Inn i Network Norway kommer også Hafslund, som betaler for sin andel på 18 prosent i selskapet ved å legge OneCall inn under Network Norway.

One Calls 100.000 mobilkunder overføres til Network Norway. Ventelo deles, så mobilkundene havner i Network Norway, mens fastnettkundene går til Bredbåndsalliansen og Bane Tele. 

Ikke merkbart
For den som er kunde hos Ventelo eller One Call vil det ikke bli noen merkbar forskjell, sier Ingvild Myre, konsernsjef i Network Norway til Mobilen.no. Men på sikt vil kundene kunne oppleve at selskapet tilbyr flere nye produkter, legger hun til.

Network Norway skaffet seg nylig lisens for 3G, men Myre vil ennå ikke si noe om når den første basestasjonen med 3G vil være i drift. Til selskapet åpner eget 3G-nett kan det være aktuelt å kjøpe kapasitet fra Telenor og Netcom.

– Men Telenor og Netcom har heller ikke så god 3G-dekning, sier Myre.

Network Norway var tidligere nokså lunkne til 3G, og mente EDGE i praksis fungerte omtrent like godt. Blant annet er det mange bedrifter som velger bort 3G for å få bedre batterikapasitet på mobilene, sier hun. 

Bytter nett
For mobilkunder som har hatt dekning hos Telenor, betyr skiftet av operatørnett at dekningskartet kan bli noe endret.

- Jeg hadde Telenors nett i flere år før, men ikke det siste året. I praksis er det ingen forskjell, sier Myre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen