Test

Liten kameramobil med blåtann

Testresultater

Panasonic X70

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3

Testresultater

Panasonic X70

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3


Ellers er Panasonic X70 en ganske ordinær kameratelefon, med en batterikapasitet som plasserer den like under gjennomsnittet.

Lekker
Designmessig er telefonen lekker, selv om den på ingen måte er revolusjonær. Det dreier seg om en foldetelefon med myke linjer, fri for en del av de litt kraftigere detaljene vi har sett på en del konkurrenter. Men den utvendige antenna har Panasonic ikke gjort noe med.

Litt synd, for denne får telefonen til å se litt umoderne ut. Kvalitetsmessig er det heller ikke så stor forskjell på innbygde og utvendige antenner nå som det var for få år siden.

Skjerm
Den utvendige skjermen er plassert i lokkets lengderetning. Det er lekkert, men ikke spesielt hensiktsmessig. Du kan riktig nok velge hvilken retning informasjonen på denne skjermen skal vises i, men når skjermen er mindre enn en cm bred har det lite for seg.

Bakgrunnsbelysningen på utsiden av telefonen kan lyse opp i ulike farger avhengig av hva slags anrop du får inn, eller det kan vise hvilken profil som er valgt når telefonen er lukket.

Telefonen leveres med et lite batteri, både fysisk og målt i mAh (680). Det skal i følge Panasonics informasjonsark gi strøm nok til 300 timer standby eller inntil 6 timer tale. I våre forsøk var vi aldri i nærheten av disse tallene.

Den innvendige skjermen er relativt stor, med usedvanlig god fargegjengivelse. (65.000 farger og 132x176 punkter).

Kamera
Kameraet på telefonen er bra, selv om bildene som tas bare er på drøyt 0,1 megapiksler.

Men om hensikten bare er å sende bilder mellom telefoner holder det bra. Telefonen har også et nokså romslig minne (4 MB) – det holder i alle fall bra så lenge bildene du tar ikke er større. En liten lampe sørger for at du kan lyse opp dine aller nærmeste omgivelser når du skal ta bilde.

Panasonics telefoner har gode menyer som er lett å navigere. I så måte er X70 ikke noe unntak. Denne telefonen kommer også med programvare for enklere tilkobling til PC som modem (GSM eller GPRS) i tillegg til at du kan synkronisere telefonen, flytte over bildene dine osv.

Minne
Programvaren jobber med Outlook eller Outlook Express. Telefonen har 4 MB minne, men like vel er adresseboken begrenset til 500 kontakter. Det kan bli litt snaut for enkelte, selv om det store flertall neppe behøver å bekymre seg.

Skrur seg av
Telefonen vi har testet hadde en tendens til å skru seg av under spilling. Det er ikke noe godt tegn, men ettersom telefonen bar preg av å være testet også av andre ser vi ikke bort fra at den kan ha vært utsatt for noe.

Bluetoothforbindelsen mellom denne telefonen og vår PC gikk greit, mens innstilling av MMS over mobilnettet ikke fungerte. Nå vil telefonen din være ferdig konfigurert når du kjøper den, så med mindre du bytter operatør eller gjenoppretter fabrikkinnstillinger så fungerer MMS greit.

Mangler
Ellers må vi medgi at vi savner taleanrop. Det er en funksjon som burde være standard på alle bluetooth-telefoner. Java hadde også gjort seg, selv om du har muligheten for å laste ned spill fra InFusio.

Telefonen har ellers disse spesifikasjonene:

  • Mål: 87,47x24 mm
  • Vekt: 95 g
  • Ordbok
  • EMS
  • MMS
  • 16 kanaler ringetoner
  • Ir-port
  • Bluetooth
  • Synkroniseringsprogramvare

 

 

 

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen