Liten alt-i-ett fra legendariske Minox

Se større bilder i produktguiden

Vi skrev for et par uker siden om Creative DiVi Cam 316, en tilsvarende enhet som denne, og vi uttrykte den gangen skepsis til kvaliteten på en slik enhet. Når vi ser på spesifikasjonene på Minox MobiDV, ser vi at de er relativt like, og vi blir ikke så mye mindre skeptiske.

Det skal sies til Minox’ forsvar at de har skapt seg et meget sterkt navn ved å lage bitte små kameraer av høy kvalitet, og vi ser mer enn gjerne at dette også er et slikt produkt, dessverre vekkes alle motforestillinger vi har mot slike enheter også når vi ser denne.

Enheten er utformet på en slik måte at du kan rotere objektivet rundt horisontalaksen, slik at du kan peke den oppover eller nedover, eller til og med rett mot deg selv, mens du fortsatt ser på skjermen. Det kan være greit hvis man skal ta nærbilder der man selv skal være med. Objektivet kan også roteres slik at det ikke stikker ut i det hele tatt, og dermed er beskyttet mot slag og riper.

MobiDV har oppløsning på stillbilde på 4 megapiksler, og på video på 640 x 480 med 15 bilder pr. sekund. Allerede her ser vi at enheten egentlig ikke egner seg særlig godt som videokamera.

I følge produsenten kan den spille musikk i to timer på en lading, og dermed er den heller ikke særlig brukbar som MP3-spiller.

Det ser med andre ord ut som om denne enheten lider av det samme som Creative sin modell, nemlig at den prøver være alt, men egentlig ikke klarer å være noe som helst. Denne enheten har riktignok et stilig design, men det holder ikke helt hvis man ikke kan bruke det til noe annet enn litt moro på fest.

Det er trist å se at et firma som Minox, som er kjent for topp kvalitet og tilsvarende pris, nå kommer med leketøy som dette.

Prisen, og når enheten blir tilgjengelig er ikke kjent.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen