Liten og kompakt fra Panasonic
(Bilde: Panasonic, Istockphoto)

Liten og kompakt fra Panasonic

Slipper nytt zoomobjektiv.

I tillegg til det nye systemkameraet Panasonic LUMIX DMC-G5, har Panasonic i dag sluppet et nytt telezoomobjektiv til sitt Micro Four Thirdssystem. Det nye objektivet har en brennvidde fra 45 mm til 150 mm, noe som tilsvarer 90 mm til 300 mm omregnet til 35 mm format.

Les også: Lyssterk normalzoom fra Panasonic

Panasonic LUMIX G VARIO 45-150mm.
Panasonic LUMIX G VARIO 45-150mm.

Objektivet med navnet LUMIX G VARIO 45-150 mm er designet i metall, og kommer i fargene sort og sølv. Det er bygget opp av 12 linseelementer fordelt i 9 grupper, hvor to av elementene er asfæriske for å hindre ting som fargefeilbrytning og fortegning. Blenderen er bygget opp av 7 lameller, for å gi en pen bokeh når man fotograferer med store blenderåpninger. Største blenderverdi er f/4 ved 45 mm og f/5.6 ved 150 mm.

Les også: En speilløs historie

Med så store brennvidder får man mye hjelp om objektivet er utstyrt med en bildestabilisator, og dette er heldigvis på plass på dette objektivet. LUMIX G VARIO 45-150 mm er utstyrt med Panasonics optiske stabilisator MEGA I.O.S som skal hjelpe fotografen med å ta skarpe bilder når man tar bilder håndholdt. Filterdiameteren på objektivet er på 52 mm, noe som gjør det relativt rimelig å kjøpe filtre som UV- og polariseringsfilter. Objektivet er også relativt kompakt med sine 73 mm i lengde og vekt på 200 gram.

Les også: Hva betyr det som står på objektivet ditt?

Panasonics nye zoomobjektiv plasserer seg rent brennviddemessig i samme segment som Panasonic Lumix G X Vario PZ 45-175mm F4.0-5.6 ASPH OIS og Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm 1:4.0-5.6 , men siden det nye objektivet har fått fokusmotor av stepping-type er det nok spesielt tiltenkt videobruk, da denne typen motor er kjent for å være både svært presis og stillegående. Er man imidlertid på jakt etter et lite og kompakt zoomobjektiv som tilbyr et bredt brennviddeomfang kan dette objektivet være et interessant valg selv om man ikke har tenkt å drive med video.

Pris og tilgjengelig er foreløpig ikke kjent.

Kilde: Pressemelding fra Panasonic

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen