Samsungs lille megapikselkjempe
Samsungs lille megapikselkjempe (Bilde: Samsung/Shutterstock)

Liten megapikselkjempe fra Samsung

Lanserer kompakt systemkamera med 28 megapiksler!

Samsung NX500

Bildebrikke: APS-C, BSI CMOS
Oppløsning: 28 megapiksler
RAW-støtte: Ja
Berøringsskjerm: Ja
Vekt: 287 g (uten batteri)
Pris: 8600 (anbefalt butikkpris fra Samsung)

Sett opp prisvarsel på Prisguide.no, så får du beskjed når kameraet er tilgjengelig»

Samsung har annonsert systemkameraet Samsung NX500, et kompakt systemkamera i det såkalte «rangefinder»-formatet; større enn et kompaktkamera, men mindre enn tradisjonelle systemkameraer. Designet er likt forgjengeren NX300; metall øverst, men på innsiden minner det mer om storebror Samsung NX1.

Det er særlig oppløsningen som får oss til å løfte på øyenbrynene; 28 megapiksler er ikke hverdagskost i en så liten kamerakropp. Den baklyste APS-C-sensoren skulle være lyssterk og fin, men den blir liten i forhold til antall megapiksler kameraet her skilter med. Det burde i utgangspunktet gå fint så lenge man fotograferer i den nedre delen av ISO-skalaen, men på høyere ISO-er fra 3200 og oppover er mistenker vi at den høyere oppløsningen vil gå tapt i bildestøy, men vi er åpne for å bli motbevist.

Ergonomien og betjeningen ser fin ut.
Ergonomien og betjeningen ser fin ut. Foto: Samsung

 

Fleksibel skjerm.
Fleksibel skjerm. Foto: Samsung

Kameraet leveres i sort, brunt og hvitt. Ut fra bildene ser det ut til at det skal ligge godt i hånden, og plasseringen av de ulike betjeningsknappene ser ganske standard ut. Skjermen kan selvsagt vippes opp i det mange liker å kalle «selfie-possisjon», et begrep og funksjon ikke alle setter like stor pris på. En fleksibel skjerm er uansett stort sett bare en fordel, så kan folk bruke den til hva de vil.

Samsung selv kaller det et kamera som profesjonelle fotografer kan bruke til «hverdags- og inspirasjonsfotografering», og der tror vi at de kan treffe godt. Vi har selv erfart at det er fint å ha et litt kompakt ekstrakamera til hverdagsbruk, når fotogleden, og ikke nødvendigvis resultatet står i fokus. At kameraet da leverer profesjonell kvalitet er selvsagt ikke noe minus. Den lette kroppen i kombinasjon med den store oppløsningen kan muligens gjøre det til et ideelt kamera for landskapsfotografer, som ofte farter rundt med stativ, og dermed ikke trenger å bruke høye ISO-innstillinger. 

Kameraet kommer i butikkene i mars, og hvis du setter opp et varsel på Prisguide.no får du en epost med en gang det ligger ute for salg.

Pentax er også en produsent som har appellert til de som fotograferer mye utendørs, og nå har de omsider lansert et fullformatkamera»

(Kilde: Pressemelding) 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen