Sliter HBO? Her ser vi Lena Headey og Nikolaj Coster-Waldau som tvillingene Cersei og Jaime Lannister fra TV-serien Game of Thrones. (Bilde: HBO)

Liten interesse for HBO Nordic

Nyhetsbyrå har fått tak i strømmetjenestens abonnementstall.

Abonnementstall kan være sensitive opplysninger og er noe mange selskaper velger å holde for seg selv. Dette gjelder også for den amerikanske strømmetilbyderen HBO. Nå hevder likevel Bloomberg å vite nøyaktig hvor mange kunder strømmeleverandørens underselskap, HBO Nordic, har i de fire nordiske landene.

Bloombergs kilder kan fortelle at det nå er 380 000 av oss nordboere, som inkluderer landene Norge, Sverige, Danmark og Finland, som betaler for å få servert selskapets eksklusive innehold.

Dermed kan det virke som selskapet fortsatt ikke har fått fart i seilene, ett og et halvt år etter lansering.

Til sammenligning har hovedkonkurrenten, Netflix, gått rett hjem hos Ola og Kari Nordmann. Ifølge nye tall fra Broadband TV News abonnerer nemlig 390 000 av oss på deres tjeneste, noe som altså er flere enn HBO Nordic når ut til i hele Norden.

HBO hadde i sin tid en ganske kronglete lansering i Norge, med alt fra bildeproblemer til trøbbel med forbrukerombudet. De måtte på banen da det viste seg at strømmetjenestens bindingsvilkår var på kanten med det norske lovverket, noe selskapet senere ryddet opp i.

Egenproduserte serier

HBO har en litt annen tilnærming til innholdet enn for eksempel Netlix. Selskapet tilbyr nemlig i all hovedsak sine egne ekslusive serier. Dette finner du ikke i like utstrakt grad hos andre strømmeleverandører, men Netflix satser for tiden stort på dette segmentet, blant annet med den kritikerroste serien House of Cards.

HBO står på sin side bak en rekke av den senere tidens store snakkiser, som Game of Thrones og True Blood.

Vi sjekket tilbudet:
Denne strømmetjenesten bør du velge »

(Kilder: Flatpanels, Bloomberg, Broadband TV News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen