Acer V5-122 i blåmetallisk utførelse.
Acer V5-122 i blåmetallisk utførelse. (Bilde: Acer)

Liten Acer får strømgjerrig firekjernersprosessor

Den første vi har sett med AMD Temash.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

AMD har en del interessant på trappene i år, deriblant den nye Jaguar-arkitekturen, som skal brukes i den kommende Play Station 4 og i nye strømgjerrige prosessorer.

Nå har en Acer avduket en 11,6-tommers bærbar PC utstyrt med en av disse nye AMD-prosessorene. Den er fra før kjent under kodenavnet «Temash», og er en prosessorfamile som skal ha et effektforbruk ned til under fem watt. Den er ment for bruk i nettbrett og små bærbare datamaskiner.

Firekjernet prosessor

Acer Aspire V5-122, som den nye bærbare datamaskinen heter, er ifølge den franske siden MiniMachines.net utstyrt med en «Temash» AMD A6-1450. Dette er en firekjernet prosessor med klokkefrekvens på 1 GHz, og har integrert grafikk i form av Radeon HD 8280.

Temash-prosessoren er arvtageren til AMD Z-60 som ble sluppet i fjor. Z-60 har to prosessrkjerner og er lagd på 40 nm produksjonsprosess, mens Temash er lagd på 28 nm og har en nyere grafikkløsning. AMD selv sier at grafikkytelsen er doblet i forhold til Z-60.

I tillegg til den nye AMD-prosessoren skal Aspire V5-122 være utstyrt med 2 GB minne 500 GB harddisk, trådløst nett, gigabit kablet nett, Bluetooth, VGA, HDMI og USB 3.0. Skjermen vet vi lite om, bortsett fra at den skal komme i utaver med og uten berøringsfunksjonalitet. Operativsystemet er Windows 8.

Prisen på Acer Aspire V5-122 er oppgitt til anstendige 450 dollar i USA, men nå aner vi ikke om dette er med eller uten berøringsfølsom skjerm. Pris og lansering på denne siden av kloden vet vi for tiden heller ikke noe om.

Det blir mye prosessprat fremover:
Intel har bekreftet lanseringsdato for Haswell >>>

Kilde: Liliputing

Acer V5-122 (Bilde: Acer)
Acer V5-122 (Bilde: Acer)
Acer V5-122 (Bilde: Acer)
Acer V5-122 (Bilde: Acer)
Acer V5-122 (Bilde: Acer)
Acer V5-122 (Bilde: Acer)
Acer V5-122 (Bilde: Acer)
Acer V5-122 (Bilde: Acer)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen