Test

Liten, svart lekkerbisken med EDGE

Testresultater

Samsung E360

Positive ting Liten og lekke - fine materialer - gode snarveier
Negative ting Lite minne - dårlig kamera - tungvint tekstmeldingssystem
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 5

Testresultater

Samsung E360

Positive ting Liten og lekke - fine materialer - gode snarveier
Negative ting Lite minne - dårlig kamera - tungvint tekstmeldingssystem
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 5
Vi var fra oss av begeistring da vi testet E730 i september, og er slett ikke overrasket over at vi blir svært tiltalt av E360s svært like, elegante utseende. Og – som alle vet – ingenting er bedre enn kombinasjonen utseende og innhold.

Musikalsk
For heldigvis har Samsung E360 langt mer enn bare et lekkert utseende å skilte med. I tillegg til både utvendig og innvendig fargeskjerm har den både kamera, dedikerte musikknapper på utsiden av dekslet og en rekke smarte snarveier på innsiden.

Men la oss først ta for oss utsiden. Kameraet tar bilder med VGA-oppløsning og egner seg best til bruk på mobilen eller til å sende som MMS-meldinger til venner og kjente.

Og om ikke kameraet er i ypperste klasse, er vi veldig godt fornøyd med de dedikerte musikknappene på fremsiden. Du velger selv om du vil starte MP3-spilleren eller FM-radio, og trenger ikke åpne telefonen for å bytte mellom forhåndslagrede radiostasjoner eller MP3-låter.

Smart knapp
Lyset på den ytre skjermen slukker relativt fort, men vil du sjekke hvilken låt du spiller eller hvor lenge det er igjen til neste sang tar over kan du bare trykke på knappen på det medfølgende stereo hodesettet. Ringer noen mens du hører på favorittmusikken kan du svare med den samme knappen. Når praten er ferdig får du spørsmål om å sette i gang musikken igjen. Ganske fiffig.

Og som seg hør og bør kan du også bruke denne knappen dersom du vil ringe opp dine kontakter – i alle fall den du sist snakket med.

Dessverre kan du ikke høre på musikk mens du for eksempel skriver tekstmeldinger, men hører du derimot på radio kan du skrive i vei uten å bli forstyrret. Med et internminne på 44 MB og manglende støtte for minnekort er det vel kanskje radioen som vil bli brukt mest flittig uansett.

Raske, smarte løsninger
Vi har kommet til innsiden av E360. Også her finner vi en rekke fiffige funksjoner – eller snarveier til dem om du vil. Ikke bare har telefonen EDGE-teknologi og gir deg rask nedlasting over mobilnettet – nei, den har en rekke smarte løsninger som hjelper deg å spare tid i dagliglivet.

Som de fleste andre Samsung-modeller har E360 fire navigasjonspiler i tillegg til menyen. Disse kan du velge å dedikere til funksjoner du bruker ofte som for eksempel MP3-spiller, kalender, alarm og ny tekstmelding.

Men det er flere smarte snarveier på Samsung E360. Talltastaturet aktiverer nemlig en egen snarveislinje nederst på skjermen. Her får du opp ikoner av en konvolutt, en alarmklokke, en pengestabel og en kalender med tilhørende piltaster.

Kort forklart – vil du opp 07:30 skriver du tallene 0730 og trykker pilen tilhørende alarmklokken. Vips så er alarmen stilt og går av til avtalt tid. Det samme gjelder de andre ekstrasnarveiene. Kjempesmart!

Tungvint
Vi kan heller ikke denne gangen hoppe over kapitlet ”tekstmeldinger”. Det har etter hvert blitt en gjenganger å ta opp Samsungs egen og litt spesielle versjon av ordlistefunksjonen T9.

Vi gjentar oss selv: Det er ikke mulig å bytte feilstavede ord i T9 uten å slette hele ordet eller bokstav for bokstav, første bokstav etter punktum blir ikke automatisk stor bokstav, og du må via tallmenyen for å få stor bokstav både etter punktum og inni setninger.

God, liten foldemobil
Lyden i telefonen er svært god og som mobiltelefon er vi ganske så godt fornøyde med E360. Tekstmeldingsfunksjonen kunne med fordel vært bedre, det samme kunne kamera og minnekapasitet. Men ettersom dette verken er toppmodellen eller den dyreste modellen fra produsenten, så sier vi oss allikevel godt fornøyd med den lille krabaten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen