TEST: Liten, men det er lyden også
Test

Liten, men det er lyden også

Testresultater

Creative TravelSound

Positive ting Liten, god fjernkontroll, mange tilkoblinger.
Negative ting Dårlig lyd, ingen radio.0

Testresultater

Creative TravelSound

Positive ting Liten, god fjernkontroll, mange tilkoblinger.
Negative ting Dårlig lyd, ingen radio.0
Dette er det minste og av de aller letteste høyttalersettene i denne testen. I fysisk omfang er det lett å få med seg, og det går fint nedi strandsekken. Du stiller det opp ved hjelp av en utfellbar støttebøyle bak som virker å være robust nok.

Utseendet domineres av runde hjørner og en stoffkledd front. Det er ingen ytterligere beskyttelse av høyttalerelementene bak stoffet, så en må passe på at ingenting stikker mot fronten når den er i sekken. Ellers risikerer man at høyttalerne kan skades.

Ingen radio

Høyttalersettet har en iPod dokking midt på fronten, som er så dyp at spilleren er godt beskyttet når den er på plass. Creative har valgt å løse tilpasningen av forskjellige iPod-modeller uten å bruke de vanlige plastadapterene som alle andre bruker. I stedet bruker de en utskiftbar gummipute mot ryggen til iPod-en. Dette er en løsning som fungerer aldeles utmerket, og spilleren står trygt og stødig ved hjelp av ryggstøtten.

I tillegg til iPod dokkingen finnes det flere tilkoblinger på baksiden. Her finner vi en vanlig linjeinngang (AUX) og USB som fungerer på normal måte mot datamaskinen. Det finnes også en utgang for å koble til en ekstern sub-basshøyttaler, og en A/V-kontakt som kan sende bilde og video fra iPod-en. Det er også en inngang for 5V batterieliminator.

Dermed er det ikke muligheter til å koble høyttaleren til strømforsyning fra 12-voltsanlegget i bil, båt eller i campingvogna. Dette høyttalersettet har heller ikke radio innebygd.

Fjernkontrollen er av det mindre slaget, med «bobleknapper» i relativt enkel utførelse. Med den kan du imidlertid ta fullstendig kontroll over iPoden i dokkingstasjonen. Du kan gå rundt i alle menyer, og ved hjelp av en «ok»-knapp og en «tilbake»-knapp i tillegg til opp og ned, så har du alle kontrollene du trenger for å gjøre det samme som du er vant med å gjøre på kontrollhjulet til iPod-en.

Lydkvalitet
Det er lydkvaliteten som er vår viktigste innvending mot dette høyttalersettet. Det er nær sagt logisk at det ikke har krefter til å levere utendørslyd mange meterne, men selv på nært hold er ikke lydbildet noe imponerende. Nå vi spiller rockemusikk er lydbildet veldig flatt, og har en svært streng diskant og mellomtone som oppleves som for skarp.

Det er heller ikke noe særlig med bass som hjelper til heller, slik at med denne musikken er ikke lydopplevelsen all verden, selv om vi bare er halvannen meter unna når vi lytter. Med elektronika klarer høyttalerne seg bedre, her passer lydbildet bedre til høyttalernes egenskaper. Akustisk jazz med fyldig mellomtone får en utpreget «blikkboks-lyd», og det er mye som mangler i forhold til et komplett lydbilde.

På lengre avstander enn dette blir saken bare verre. Høyttalerne har ikke kapasitet til å levere lyd fem eller ti meter unna. Det som gjør saken verre er at det blir en fryktelig ubehagelig forvrenging dersom du skrur for høyt opp. Dette høyttalersettet trives ikke noe spesielt godt utendørs.

Konklusjon
Dette er et høyttalersett som vi har vanskelig for å anbefale. Vi gir det terningkast to, først og fremst på grunn av den dårlige lydkvaliteten. Det som trekker opp er liten størrelse og vekt, i tillegg til full kontroll over iPod-en ved hjelp av fjernkontrollen.

At det ikke har radiomottaker eller noen andre tilleggsmuligheter heller, forsvarer ikke prislappen på oppunder tusen kroner. Da finnes det bedre alternativer.

Oppsummering
Produkt: Creative TravelSound i
Beste pris: 979 kroner
Design: 5.3/10
Funksjoner: 5.1/10
Lydkvalitet: 2.8/10
Pris: 7.0/10

Data:
Fysiske mål: 234 x 135 x 56 mm
Vekt: 0.7 kg
Batteriløsning: 4 x AA / 5 V inngang
Innganger: Line in, iPod dokking, USB
Utganger: Sub-bass ut, A/V ut

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen