Lite og lekkert kamera med dobbelt objektiv

Tidligere i år så vi at Kodak lanserte Easyshare V570 med en vidvinkel som er det videste vi noen gang har sett på et kompaktkamera. V570 var midlertidig ikke noe for brukeren som ønsket et kamera med zoomobjektiv. Dette virker det som at Kodak har gjort noe med da de nå har lansert V610. Sistnevnte har også blitt utviklet med to objektiver, og i tillegg til dette er det verdens minste kamera med 10x optisk zoom.

[object HTMLTextAreaElement]
De to objektivene er et vidvinkelobjektiv, 38 - 114 mm, og et zoomobjektiv, 130 - 380 mm. Mellom disse to objektivene finner vi et hull som vi også opplevde på forgjengeren V570. Vi kan ikke si noe sikkert, men regner med at Kodak går for samme løsning på V610 som de gjorde på V570 med at hullet fylles ut med digital zoom.

V610 er utstyrt med 6 megapiksler mot forgjengerens 5, og har 28Mb internminne i tillegg til en ekstra slot som støtter minnekort av typen Secure Digital.

[object HTMLTextAreaElement]
Selv om V610 er litt bredere enn flere andre lommekameraer er det fortsatt litt å gå på før vi må slutte å kalle det et lommekamera lengre. Det er størrelsesmessig likt forgjengeren, men flere av knappene på baksiden er litt mindre og skjermen er på 2.8 tommer mot forgjengerens 2.5 tommer. På baksiden av V570 var det en glatt bakside hvor man hadde håndgrepet på kameraet, men i V610 har Kodak forsøkt å legge til noen rifler på begge sider av skjermen for å forbedre håndgrepet. Disse riflene vil sannsynligvis ikke ha noen stor effekt, men siden kameraet er så lite som det er og riflene ikke ødelegger noe av design har vi ikke noe å utsette på at Kodak har gjort det slik.

Som et av de første kameraene på markedet har V610 blitt utviklet med blåtannteknologien for å overføre bildene trådløst til en annen enhet som også benytter seg av denne teknologien. V610 støtter for eksempel overføring av bilder via blåtann til et annet kamera eller en pc som er utstyrt med blåtann.

Easyshare V610 tar opp video i tv-kvalitet på 30 bilder i sekundet, og her kan du også utnytte zoomegenskapene på kameraet. En innebygd bildestabilisator skal sørge for at eventuelle forstyrrelser fra en skjelven hånd eller når du beveger kameraet skal ødelegge for mye. Ved stillbilder har også kameraet en panoramafunksjon for å sette sammen bilder til et panoramabilde uten å måtte laste bildene opp på pcen.

I løpet av mai kan vi forvente å se Easyshare V610 i butikkhyllene i Storbritannia. Prisen på dette kameraet vil ligge på rundt £349.99 tilsvarende ca 4000,- norske kroner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen