Lite og billig systemkamera

Kenko har lansert et svært kompakt systemkamera som benytter en bildebrikke som er vanlig i kompaktkameraer (1/2,33", 14 megapiksler) og er utstyrt med C-fatning som har blitt benyttet i 16mm videokameraer blant annet.

Ikke mange bilder er tilgjengelig ennå.
Ikke mange bilder er tilgjengelig ennå.

Kameraet er svært enkelt, uten innebygd blits eller videofunksjon. Siden optikken er for video, er ikke kvaliteten på foto spesielt bra. Til gjengjeld er dette systemet billig. Pris i USA er estimert til $300 for huset. Objektivene kan du få billig på ebay eller andre steder. Det er mye av dem tilgjengelig.

Samtidig svirrer ryktene om at Pentax er på vei med et tilsvarende kamera, kanskje med samme bildebrikke. Det vil i så fall være en slags digital versjon av det gamle Pentax Auto 110 som brukte Kodak 110-film. Dette systemet har dedikerte objektiver, som bør gi høyere bildekvalitet.

Det vi lurer litt på, med begge disse systemene er hvem de er beregnet på. Dersom du har så store krav at du trenger utskiftbar optikk, har du vel kanskje høyere krav til bildekvaliteten enn at en brikke for kompaktkameraer gjør nytten. Dersom bildekvaliteten er god nok, vil de fleste kunne klare seg med et komapaktkamera. Men litt morsomt er det uansett.

Les også: Hva slags kamera skal jeg kjøpe?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen