Lite kamera – enda større skjerm

Se større bilder i produktguiden

Vi trodde faktisk at det ikke ville komme skjermer på stort mer enn 2,5 tommer på lommekameraene. Det var rett og slett ikke plass til mer. Nå har Sony gått nye veier for å få presset inn en enda større skjerm.

Måten de har gjort det på er å ta bort de aller fleste knappene på baksiden av kameraet, og erstattet det med en trykkfølsom skjerm. Det har gitt plass til en skjerm på hele 3 tommer. Det høres kanskje ikke så mye større ut, men arealet er faktisk nesten 50% større en 3 tommers skjerm enn på en 2,5 tommers. Det er med andre ord mye ekstra skjermareal Sony har klart å få plass til.

Oppløsningen på skjermen er på 230 000 punkter. Det er svært bra på en 2,5 tommers skjerm. Vi vet ikke ennå hvor bra det blir på en 3 tommers. Det kan være vi kunne ønske oss noe mer, men det må vi se før vi kan uttale oss.

Kameraet tar bilder med en oppløsning på 8 megapiksler, og har 3x optisk zoom. Noen vidvinkel er det ikke å snakke om med 38-114mm, men dessverre ganske vanlig. Lysfølsomheten er bra på vidvinkel med f/2,8, mens den på tele blir litt mindre enn vi kunne forvente med f/5,4.

Se større bilder i produktguiden

En annen spennende funksjon kameraet har er at hver gang du tar et bilde, vil det, i tillegg til å lagre bildet på minnekortet, lagre en mindre utgave i 640 x 480 i internminnet. Der er det plass til ca 500 slike små bilder. På den måten har du alltid en del bilder å vise fram til andre. Når minnet er fullt, vil den slette de eldste bildene som du ikke har valgt skal beholdes.

Kameraet har AV-utgang og innebygd funksjon for visning av lysbilder, så du kan koble kameraet til en TV, og vise de lagrete bildene der. Det er også mulighet for å laste opp lyd og musikk, så du kan legge det til bildene når du viser dem fram.

Kameraet tilbyr ISO 800. Vi tviler litt på om det blir brukbart, eller om det blir for mye støy, og at det bare er noe Sony tilbyr for å kunne skilte med høyere lysfølsomhet enn konkurrentene. For de som vet å bruke det, skader det ikke at det er der. Men vi hadde heller sett at Sony hadde implementert en form for bildestabilisator, slik flere andre produsenter gjør.

Dette er helt tydelig et kamera for de som liker stor skjerm og god mulighet for å vise fram bildene sine til andre. Vi er litt redd for at den store skjermen har gått på bekostning av ergonomien. Du må inn i menyer på skjermen for å endre enhver innstilling, og det vil være mer tidkrevende enn å gjøre det direkte på en knapp. Men Sony har tidligere vist at de kan dette med brukergrensesnitt, så vi vil ikke avskrive dette før vi har sett det.

Se større bilder i produktguiden

Kameraet er omtrent så høyt og bredt som Sony Cyber-shot DSC-T7, men det er noe tykkere. Men med 20mm, så er det fortsatt et meget slankt kamera, som bør få plass i en vanlig lomme. Til tross for den beskjedne størrelsen og den store skjermen, sier Sony at batteriet bør holde til 300 bilder (i følge CIPA-standarden). Det er meget bra for et så lite kamera.

Kameraet har en forventet pris i USA på cirka $500. Det er forventet til Norge i november.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen