Lite interesse for GTA-sex

Da det viste seg at GTA: San Andreas inneholdte skjulte sex-scener medførte det stor ståhei i landet over Atlanteren. Animert vold mot uskyldige mennesker var en ting, men sex mellom to personer i samme spillet var uhørt mente mange. Men det var få som gadd å ta saken til retten.

Skuffede advokater
Ifølge New York Times er det så langt kommet inn 2.676 offisielle klager på de skjulte sex-scenene. Dette er overraskende få i forhold til de mange millionene som faktisk har kjøpt spillet. Klagene er alle lagt inn i en samlet sak som ledes av advokaten Seth R. Lesser, og han er skuffet over at ikke flere har strømmet til for å saksøke Take Two Interactive som står bak spillet.

- Om jeg er skuffet? Klart det. Det er vanskelig å si hvorfor folk ikke lenger bryr seg kun få år senere. Formålet med rettsaken er jo klar, sier han ifølge New York Times.

En rekke mennesker var svært så høyrøstede da den skjulte sexen i GTA: San Andreas ble kjent. Med den nyeste versjonen av spillet GTA IV er det derimot færre som har reagert selv om det også vises seksuelle scener her, og det helt åpenlyst. Trolig var ikke interessen eller aggresjonen blant de som påstod de var fornærmet så stor likevel.


Da det ble oppdaget animerte sex-scener i GTA: San Andreas var det mange som skrek ut. Likevel er det få som vil følge saken videre i retten.

Dropper søksmålet?
Det ser derfor mørkt ut for hele søksmålet. Trolig er det, på tross av de over to tusen klagene, for lite til å kreve at Take Two skal gi fra seg noe av fortjenesten de har hatt med GTA: San Andreas. Advokaten Theodore H. Frank, som er ekspert på private søksmål mener saksøkerne nå har to muligheter.

- Enten kan de satse på å gå til sak og vinne gjennom slik at de får dekket sine utgifter. Den andre muligheten, som jeg anser for mest sannsynlig, er at de har tatt på seg en verdiløs sak som aldri skulle hvert tatt for retten i første hånd, sier han, ifølge New York Times.

Hva som skjer videre er usikkert, men med denne opplevelsen er det liten sjanse for at andre vil påta seg å føre lignende saker mot Take Two med det første.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen