Lite fyll på julaften

Det tar sin tid for Facebook å gi norske brukere tilgang til sin nye chatfunksjon. Denne funksjonen vil trolig gi nettsamfunnet langt større nytteverdi. I mellomtiden lanserer de derimot helt andre funksjoner, som kanskje ikke er like nyttige, men likevel interessante.

Søk i facebooktrender
Facebook har nemlig bestemt seg for å utnytte all den informasjonen brukerne legger igjen i meldinger til hverandre. Opplyningene har nå resultert i verktøyet Facebook Lexicon. Ved å analysere meldingene brukerne legger igjen til hverandre kan de se hvilke trender og ord og uttrykk som er populære.

- I dag lanserer vi Facebook Lexicon, et verktøy hvor du kan se hvor populære forskjellige ord og uttrykk er på facebookmedlemmenes veggmeldinger. Lexicon henter informasjon fra den enorme mengden data som legges igjen på Facebook uten å lagre personlig informasjon. Dette er for å kunne ivareta alles personvern, skriver Facebook på sin offisielle blogg.

"Fylla" upopulært julaften
På den nye tjenesten kan du søke opp ord og uttrykk og se hvilke som har vært mest populære på forskjellige tidspunkt. For eksempel er det tydelig at "julegaver" har vært et enormt populært begrep fra midten av november til slutten av desember. Ordet "fylla" har derimot hatt en kraftig nedgang på selveste julaften.


Julaften var den dagen i året facebookbrukere var minst interesserte i fylla.

Det er tydelig at denne dagen brukes til helt andre formål. Antonymet "edru" er derimot sjeldent populæret. Forståelig nok dukker dette stort sett kun opp på søndager sammenlignet med "fylla".

Nå nærmer derimot den berømte russetiden seg. Tatt i beregning av Facebooks popularitet akkurat i denne aldersgruppen, så vil utvilsomt bruken av "fylla" kunne få en kraftig oppsving.

"Eksamen" vil nok likevel vinne til slutt.


Alle foreldre kan glede seg over at "eksamen" er mer populært enn "fylla" blant Facebooks medlemmer.

Du kan selv søke i trender blant Facebooks brukere her. (Krever innlogning).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen