Test

Lite for pengene

Testresultater

Nokia N76

Positive ting Utvendige musikk-knapper, god skjerm, gode taster, FM-radio
Negative ting Vond å åpne, dårlig hodesett, svakt batteri, for dyr.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 3

Testresultater

Nokia N76

Positive ting Utvendige musikk-knapper, god skjerm, gode taster, FM-radio
Negative ting Vond å åpne, dårlig hodesett, svakt batteri, for dyr.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 3
Nokia har klart å lage en slank modell i N-serien, i form av en 13,7 millimeter tykk foldemobil. Men tykkelsen til tross – N76 oppleves som en stor mobiltelefon.

Telefonen er nemlig hele 5,2 cm bred og 10,7 cm høy. En tilnærmet kvadratisk overflate forsterker inntrykket av at telefonen er stor.

Om den er lekker eller ikke er en smakssak. På fronten sitter en 128x160 punkter skjerm skjult under en speilflate. I i forlengelsen av speilflaten ligger tre knapper som ikke levner noen tvil om at dette er en musikkmobil. Knappene er felt inn i et metallbånd som markerer avslutningen på toppdekselet. Metallbåndet fortsetter som pyntelist i siden av mobilen og krysser baksiden av mobilen i overkant av batteridekselet. En gjennomtenkt detalj som gir mobilen et litt mer eksklusivt preg enn hva de sorte plastflatene evner (kommer også i rødt).

Men dekselet er glatt og kan være vanskelig å få tak på når du skal åpne mobilen. Dessuten suger speilflaten til seg fingermerker.

Dusteløsning
På toppen av mobilen sitter utgangen til hodetelefoner. Du kan koble ditt eget hodesett direkte til mobilen, men må da bruke mobilens mikrofon om du skal besvare samtaler. Denne løsningen er ikke like gjennomtenkt. Kontakten til hodesettet kommer nemlig i veien så du ikke får åpnet telefonen helt. Det gjelder også om du bruker hodesettet som følger med telefonen. 

Det medfølgende hodesettet er noe av det dårligste vi har hørt på lenge. Ikke er byggekvaliteten god heller. Når vi skulle trekke pluggen ut av telefonen var vi nær ved å ødelegge hodesettet. Gummien gled av pluggen, som satt igjen i mobilen. Til alt hell oppdaget vi dette før vi kom så langt som til å ødelegge koblingene. Ikke at det hadde spilt så stor rolle, for settet er ikke egnet til annet enn samtaler.

Nå er det ikke umulig å bruke mobilens tastatur selv om hodesettet står i. Det er bare irriterende at vi ikke får åpnet mobilen helt opp.

Under samtaler er lydkvaliteten god, men vi hadde gjerne sett at det var mulig å stille volumet enda høyere. I støyende omgivelser sliter vi unødig mye med å høre hva som blir sagt. 

Fargesterk
Den innvendige skjermen er telefonens største pre. Den har en oppløsning på 240x320 punkter og en fargedybde på hele 16 millioner farger. Tastaturet er helt flatt, men fungerer like vel ganske bra. Riller i metalltastene gir passelig god friksjon, og tastene er atskilt med en tynn gummiforing. Responsen er god og ordboken fungerer bra. Her kan vi selv velge om vi vil la telefonen foreslå ord.

Vi liker også at vi har mulighet til å justere tekststørrelsen selv. 

Kamera
Kameraet er imidlertid nokså ordinært, og ikke på langt nær så bra som på en del av de andre N-serie-mobilene. 2 megapiksler og et nesten ubrukelig kameralys gir fotograferingen en del begrensninger. Videooppløsningen er QVGA (240x320).

Musikkspilleren takler de vanligste formatene, også WMA, og du kan spille av videoklipp som ser bra ut på den fargesterke skjermen. Telefonen har også FM-radio (hodesettet må være tilkoblet som antenne).

N76 har 3G og Edge, men ikke HSDPA. Den har Bluetooth, men ikke Ir.

PIM-løsningen er meget bra, som på andre Series60-mobiler. En egen applikasjon gjør det mulig å se dokumenter du laster ned som vedlegg til e-post. Vil du spille spill kan du kose deg med Snake, eller du kan laste ned Java-spill fra nett. 

Svakt batteri
Batterikapasiteten er en skuffelse. Batteriet er bare på 700 mAh, og gir ikke rom for de lange samtalene. I beste fall vil du kunne snakke i 2,5 timer. Standbytiden er oppgitt til 200 timer, heller ikke det særlig imponerende.

Med tanke på at N76 koster godt over 4.000 kroner synes vi ikke det er et fornuftig kjøp. Til det er kompromissene for mange og konkurrentene for sterke.


 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen