Lite kompaktkamera med mye zoom
(Bilde: Nikon.com)

Lite kompaktkamera med mye zoom

Nikon Lanserer Coolpix L610.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nikon har i dag lansert et lite, kompakt digitalkamera som bruker vanlige AA-batterier istedenfor de mer vanlige oppladbare batteriene man pleier å finne i dagens kompaktmodeller.

Kameraer som bruker AA batterier har blitt mindre og mindre vanlige blant digitalekameraer, men Nikon satser igjen på en modell som benytter seg av slike batterier. Det har en stor fordel mot vanlige, oppladbare batterier fordi man får tak i AA-batterier stort sett over alt, og det blir dermed lett å få tak i om man går tom for strøm. Det er også lett å ta med seg et par pakker eksta, slik at man enkelt kan klare seg uten lader over lengre perioder. I tillegg finnes det oppladbare AA-batterier, om man foretrekker å heller ha en oppladbar mulighet istedenfor engangsbatterier.

Les også: Som perler på en snor

Nikons nyeste kompaktmodell, Coolpix L610.
Nikons nyeste kompaktmodell, Coolpix L610.

Nikon Coolpix L610 har en bakbelyst CMOS-bildebrikke på 16 megapiklser, og et objektiv som er utstyrt med 14x zoom. Det strekker seg fra 25 mm på vidvinkel til 350 mm tilsvarende 35 mm format, og største blender strekker seg fra f/3.3 til f/5.9. Objektivet har en nærgrense på 50 cm, men aktiverer man makrofunksjonen kan man fokusere helt ned til 1 cm fra motivet. For å ta stødige bilder er objektivet utstyrt med en optisk bildestabilisator.

Kameraet kan også ta opp videoopptak i fullHD, med inntil 30 bilder per sekund. På baksiden finner men en 7,6 cm (3 tommer) LCD-skjerm, som har en oppløsning på 460 000 bildepunkter. Den er antirefleksbehandlet, slik at den skal hindre gjenskinn når man for eksempel fotograferer i sterkt sollys. Coolpix L610 har også en rekke innebygde filtre om man liker å sette et litt spesielt preg på bildene. Blant annet kan man skille ut slik at kameraet bare tar bilder i en farge, eller man kan velge stjernefilter om man vil ha stjerneeffekter på bildene.

Les også: Kompaktdryss fra Nikon

Kameraet har en veilende pris på 1 790 norske kroner, og blir tilgjengelig for salg i løpet av september. Som man kan se av bildet over kan man velge mellom fargene sølv, sort eller rød.

Les også: Nikon lanserer nye superzoomkameraer

Kilde: Pressmelding fra Nikon

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen