Illustrasjonsbilde.
Teknofil
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Shutterstock)

– Lite aktuelt å drifte ordbøkene, sier UiO

Andre aktører må overta arbeidet med Nynorsk- og Bokmålsordboka.

I forrige uke skrev vi om at det var over og ut for Norsk Ordbok, og at Universitetet i Oslo (UiO) ikke lenger ville satse på språkforskning. I etterkant har vi fått flere reaksjoner på Twitter, i forumet og på e-post, hvor flere mente at det kun var snakk om satsingen som heter Norsk Ordbok 2014 som skulle legges ned. Og at den digitale utgaven av Bokmåls- og Nynorskordboka ville bestå.

For å få alt på det rene tok vi kontakt med UiO og ba dem om å redegjøre nærmere for sin beslutning. Der opplyser de at vedtaket gjelder «videre forvaltning av språksamlingene», som ordbøkene bygger på.

– Det vil være lite aktuelt for instituttet å ta ansvar for å lage ordbøker i en framtid der det ikke lenger har ansvar for drift og forvaltning av samlingene, skriver Instituttleder Kristian Emil Kristoffersen ved UiO i en e-post til Teknofil.no.

Tidligere i dag var det ikke mulig å komme inn på UiOs ordbøker på nett, men Kristiansen forsikrer at dette kun skyldtes en teknisk feil. Nå er tjenesten oppe igjen. Hva som skjer videre med den digitale ordboken er fortsatt uvisst, men det vil ikke bli fjernet med det aller første.

– Når høsten kommer vil instituttet kontakte aktuelle institusjoner med tanke på å finne en hensiktsmessig løsning for språksamlingene, sier Kristoffersen.

Bakgrunn: Universitetet i Oslo (UiO) vil ikke lenger ha ansvaret:
Over og ut for Norsk Ordbok »

(Kilde: - )

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen