Linux på Motorola-mobiler

Under konferansen Linux World i San Francisco kunne Motorola lansere sine nye Linux-baserte plattform Motomagx. Et utviklingsverktøy for den nye plattformen skal allerede være tilgjengelig for nedlasting på nettet.

Videre avslørte selskapet at størstedelen av selskapets telefoner kommer til å kjøre Linux fremover. Selv om selskapet har tatt i bruk både Windows Mobile og Symbian UIQ tidligere vil det nå bli over 60 prosent Linux-baserte mobiler fra selskapet.

Ikke alene

Selv om Motorola nå er en av de mobilprodusentene som satser mest på Linux er de absolutt ikke alene. Palm har lenge satset parallelt på både Linux og Windows Mobile. Men også giganter som Nokia, Samsung og Sony Ericsson har bekreftet at de vurderer å ta i bruk Linux i fremtiden.

For produsentene skal en overgang til Linux kunne føre til større fleksibilitet, siden det skal gjøre det enklere å legge til eller fjerne funksjoner. Man skal ikke være like fastbundet som ved Symbians eller Microsofts systemer.

Som forbruker skal det imidlertid ikke ha noe særlig å si for opplevelsen. Dette gjelder tross alt bare den bakenforliggende teknologien og det er derfor ingenting i veien for at utseendet på applikasjoner er identiske med dagens versjoner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen