Guide

Linux Mint 9 ligger klar for nedlasting

Linux Mint 9 har som ventet blitt utgitt ikke lenge etter utgivelsedatoen til Ubuntu 10.04. Linux Mint er en Linux-distribusjon som baserer seg på Ubuntu, og en ny utgivelse av Linux Mint dukker som regel opp rett rundt hjørnet av en Ubuntu-lansering. Vi tar i denne guiden utgangspunkt i DVD-versjonen. For Linux Mint har også den tilgjengelige plassen på CD-er vært et problem, de har valgt å løse problemet med å også gi ut en DVD-utgave i tillegg til CD-utgaven.

Linux Mint 9 har også en liten liste med spennende nytt å by på. Vi finner i Linux Mint 9 et smått forandret utseendet som vi viser på side 2. På side 3 og 4 ser vi på en del av programvaren Linux Mint 9 har å by, både medfølgende og installerbare. Denne gangen har vi ikke kun tatt for oss hva som er nytt da mange sikkert er interessert i å vite mer av hva menyen til Linux Mint har å by på. Vi har også laget en side som tar for seg en rekke spill som kan installeres i Linux Mint, selv om ingen av disse følger med som standard. På side 6 og 7 ser vi på forskjellige muligheter for å prøve Linux Mint og hvordan installasjonsprosessen foregår.

Linux Mint har satt opp veldig mye for å være så enkelt som mulig for sine brukere, og har tatt et par ekstra skritt for å gjøre mye så enkelt som mulig for nye Linux-brukere sammenlignet med de fleste andre distribusjoner. Vi finner blant annet ekstra pakkebrønner som medfører til et større programvareutvalg. Støtte for en rekke mediaformater, Java, Flash, og krypterte DVD-er som standard. I tillegg til et par andre finesser som gir Linux Mint et eget preg fremfor å kun være Ubuntu med støtte for diverse mediaformater.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen