Linux invaderer Motorola

Alternativ tekst mangler

På årets LinuxWorld-konferanse sa Motorolas talsmann at produsenten regnet med å bruke Linux i mellom 50 og 60 prosent av telefonene sine i løpet av de neste to årene.

Motorola tok først i bruk Linux for tre år siden, men det er nesten utelukkende produsentens mest avanserte modeller som har hatt den åpne plattformen innenbords.

Unntaket er Rokr E2, som skal være en telefon for folk flest. ifølge visepresident for Motorolas programvareavdeling, Greg Besio, skal produsenten satse videre på den åpne plattformen i telefonene sine både i det nordamerikanske og europeiske markedet.

Ifølge Motorola er Linux blant de hurtigst voksende plattformene for mobiltelefoner, og produsenten tror at det i 2010 vil være like utbredt med Linux som SymbianOS.

Det er imidlertid et par problemer som kan oppstå ved å bruke åpne plattformer. For eksempel kan det lett oppstå kompatibilitetsproblemer mellom telefoner, ettersom Linux er så skalerbart at det kan tilpasses omtrent slik du vil. Derfor har Motorola, sammen med Panasonic, NEC og Samsung startet et prosjekt som heter Open Platform Intiative. Et av målene her er å samarbeide om å bruke mest mulig like standarder i telefonene sine.

(Kilder: Cnet, Red Herring)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen