Linux i kamskjells-drakt

Kamskjell-telefonen A768 blir den andre telefonen fra Motorola som bruker Linux som operativsystem, og er oppfølgeren til kraftpakken A760, som ble sluppet i høst.

Motorola A768 vil i likhet med forgjengeren være rettet mot proffbrukerene, og kommer med et hav av funksjoner og programmer. Blant annet kan A768 lese både Adobe PDF-filer og en rekke Office-dokumenter, som blant annet Powerpoint, Word og Excel.

Telefonen har også fått en innebygd VPN-klient, som gjør at man kan etablere en sikker forbindelse til intranettet på jobben over internett, slik at man altså kan sjekke mailen på arbeids-PCen mens man sitter hjemme i sin egen stue.

Vil man surfe på internett har A768 blitt utstyrt med både WAP 2.0, som gjør at man kan vise selv de mest avanserte WAP-sidene, i tillegg til en HTML-nettleser med muligheter for å zoome inn på nettsidene - og da trolig Opera.

Enheten har en trykkfølsom skjerm med en oppløsning på hele 240 x 320 piksler og en fargedybde på 65.000 farger. Dette er like bra som på de fleste Pocket PC-baserte håndholdte enheter, som har betydelig større dimensjoner enn Motorola A768, som med mål på 10 x 5,3 x 2,1 cm og en vekt på 120 gram kan sies å være blant de aller minste telefonene i dette segmentet.

A768 kan videre spille av musikkfiler i formatene MIDI, Mp3 og WAV, såvel som videoklipp. Med telefonens innebygde VGA-kamera kan man dessuten spille inn videoklipp på opp til en time. Til sammenligning kan for eksempel Nokia 6600 ikke ta opp videoklipp som er lenger enn 10 sekunder med original-programvaren.

Telefonen har videre et totalminne på 95 MB, hvorav 58 MB er tilgjengelig for sluttbrukeren. En imponerende kapasitet på det interne minnet er dessverre ikke nok til å forsvare det faktum at man ikke kan legge til ekstra minne, ettersom A768 i likhet med forgjengeren kommer uten minneport.

Det skranter forøvrig ikke akkurat på tilkoblingsmuligheter i A768, som har fått både Blåtann-støtte, IR-port og muligheter for å kobles sammen med en datamaskin gjennom USB-kabel.

Motorola A768 er allerede tilgjengelig i Kina, og skal slippes i resten av Asia i løpet av neste måned. Om noen Europa-lansering står for tur har vi dessverre ikke lykkes i å finne ut av.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen