Linux i bedriftskritiske systemer

Ifølge IBM og Peerstone Research mener man at veksten for Windows i servermarkedet vil bli mindre ettersom Linux stadig blir mer aktuelt i "enterprise"-løsninger. Innføringen av 2.6-kjernen ble tatt frem som et sentralt moment.

Det ble også gjort et stort poeng av at IBM ikke hadde betalt undersøkelsen utført av Peerstone. Et av resultatene viste nemlig at Linux ville øke sin andel fra 2 til 15 prosent i "enterprise"-segmenter innen 2007.

Løsninger fra SUSE og Red Hat vil nok spille spesielt stor rolle i dette helkommersielle markedet. Førstnevnte har også Novell som en sterk støttespiller i ryggen.

Peerstones undersøkelse viser at trendene går mot stadig mer avansert og kritisk bruk av Linux. Unix vil forsatt være førstevalget en god stund fremover, men at størstedelen av kunder (fire av fem) som flytter over på andre plattformer vil velge Linux.

Skalérbarhet, stabilitet og ytelse er noen av de viktigste momentene når man opererer i dette segmentet. Selv om pris ikke nødvendigvis er det første man ser på i forbindelse med "enterprise"-løsninger, spås det allikevel fra Peerstone at Microsoft vil bli nødt til å senke prisen på Windows Server, slik at de kan konkurrere med SUSE og Red Hat.

Det blir sagt i rapporten at Linux ikke kommer til å ta over verden, men vil definitivt ha mest vekst de kommende tre år for "enterprise"-løsninger (sammenlignet med Windows og Unix). Samme rapport fant også at SCO Groups angrep mot IBM og Linux-miljøet ikke hadde noen negativ innvirkning på utbredelsen.

Hadde det ikke vært for det enorme mediefokuset rundt SCO og Linux, hadde kanskje ikke plattformen hatt like stor suksess i dag. Man kan derfor være fristet til å si at all oppmerksomhet er god oppmerksomhet.

(Kilde: Techweb)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen