Linux: Et potensielt spillmarked?

Annonsør­innhold
Les hele saken »
I Penumbra er du aldri trygg...
I Penumbra er du aldri trygg...

Kritikerne skjulte ikke skuffelsen da Microsoft lanserte sin etterlengtede etterfølger til Windows XP, Vista, i 2007. Det nye operativsystemet var tregt og ressurskrevende i forhold til sin forgjenger, og kom att på til med en mer restriktiv lisens.

Flere har blitt skuffet over det seneste operativsystemet fra Microsoft, noe som har ført til at de har åpnet øynene for alternativer som Mac OS X og Linux. Spesielt sistnevnte har fått mye oppmerksomhet i det siste grunnet suksessen av minibærbare som Asus Eee og Acer Aspire One, som kommer i utgaver med Linux eller Windows XP forhåndsinstallert. Linux har også den fordelen av å være gratis i de fleste tilfeller, noe som er spesielt attraktivt i disse nedgangstider.

Likevel beholder Microsoft monopolet, med et estimert 90 prosent brukerantall på verdensbasis. Enkelte hevder at det er spillutvalget som holder Windows på toppen, da så og si alle spill lages for dette operativsystemet mens alternative operativsystem ofte får en mindre finpusset utgave eller rett og slett blir glemt.

I august 2008 stilte Gamer.no spørsmålet: "Om spillstøtten var bra på alle operativsystemer, hvilket ville du valgt?". Resultatet ble ganske interessant. I en undersøkelse med rundt 2800 stemmer kom Linux på førsteplass med 1160 av dem, Windows XP fulgte på en nær andreplass med 1063 stemmer, mens Mac OS X hadde 461 av disse stemmene.

Rundt samme periode ønsket Hardware.no å vite hvilket operativsystem som var mest i bruk blant leserne. Her kom Linux på en tredje plass med 1607 stemmer, bak Vista med 1898 stemmer, og Windows XP med 2905 stemmer. Mac OS X lå fortsatt bak Linux med 495 stemmer.

Det er med disse spørreundersøkelsene i bakhodet at undertegnede har brukt de siste ukene på å finne ut hvordan Linux klarer seg som spillplattform. Hvem vet? Kanskje er Linux en plattform å regne med i fremtiden?

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen