Linux 2.6 kommer i desember

Andrew Morton, Linus Torvalds høyre hånd, sa denne uken at 2.6.0 ville ble enda bedre testet enn tilfellet var for 2.4.0 og at den kunne sammenlignes med 2.4.17 med tanke på bugfixer.

Et annet moment med 2.6 er å bringe de ulike distribusjonene nærmere. Morton sa at det ville være full krise dersom eksempelvis kjernen i distribusjonene til Red Hat og SuSE oppførte seg forskjellig. Dette ville nok også være en vanskelig situasjon for en del selskaper som leverer applikasjoner til Linux-plattformen, ettersom man da måtte lage separate versjoner.

Endringer som er tilført i den siste test-versjonen, 2.6.0-test10, kan du se her: http://kerneltrap.org/node/view/1667. På samme nettsted kan du også følge utviklingen og lese kommentarer fra Linus Torvalds.

Et par punkter som vektlegges med 2.6 er bedre støtte for store multiprosesseringssystemer samt mindre enheter som mobiltelefoner. I tillegg har man lagt vekt på å gjøre det lettere for brukeren å bytte tastatur, mus under "runtime", noe som vil gjøre operativsystemet ytterligere egnet for bærbare PC-er der man gjerne bytter "docking-stasjon" hjemme og på jobb.

Linus Torvalds vurderte tidligere i år å kalle 2.6.0 for 3.0, men etter mye diskusjon landet man på førstenevnte.

En talsmann for Open Source Development Lab skal ha bekreftet ovenfor eWeek at test11 vil bli lansert før en endelig versjon i desember. Samtidig blir det også sagt at man ønsker å gi mer informasjon om utviklingsforløpet, både grunnet konflikten med SCO og for å tjene kundene.

 

(Kilder: Cnet, Kerneltrap)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen