Linux-versjon av Steam nærmer seg?

Snart kan du drepe Zombier i Linux også
Snart kan du drepe Zombier i Linux også
Bilde: Gamer.no

For snart ett år siden startet spekulasjonene om fremtidig Linux-støtte fra Valve, da de søkte etter en ingeniør for å porte spill fra Windows til Linux.

I år mottok nettstedet Phoronix informasjon om at Valve la til Linux-støtte i deres kjente spillmotor Source, noe som førte til spekulasjoner om at spill som Half-Life 2 og Counter-Strike: Source ville få sin egen Linux-klient.

Nå har Phoronix igjen kommet frem til noe interessant, etter at de oppdaget en rekke Linux-biblioteker i demoen av Left 4 Dead, et Zombie spill fra Valve.

Steam leverer Zombier til Linux?

Phoronix skal ha funnet filer som utgjør nærmere 50 MB, som ikke bare indikerer at en Linux-versjon av Left 4 Dead er i utvikling, men at Steam også kan få en Linux-utgave i nær fremtid.

Filene det her er snakk om er såkalte delte biblioteker, noe som tilsvarer DLL-filer i Windows. Filene skal inneholde en rekke strenger og verdier som er identisk til en rekke DLL-filer i Steam-klienten.

Hvis en Linux-utgave av Steam-klienten snart blir tilgjengelig er det ikke rart om Left 4 Dead er det første spillet som blir tilgjengelig. En Linux-klient for Postal 3 som skal komme neste år, er også bekreftet og vil mest sannsynlig bli tilgjengelig en Linux-utgave av Steam.

Utviklere har fått øyne for Linux

Siden sommerferien har Linux fått mye oppmerksomhet fra utviklere, med blant annet en 64-bit utgave av Flash, åpne X-fi drivere fra Creative og bekreftelse for at Purevideo og UVD2-støtte fra Nvidia og AMD kommer til Linux.

At utviklerne nå fokuserer mer på Linux-utvikling gjør det lettere for brukere å benytte seg av Linux i fremtiden, spesielt hvis Valve gjør en rekke kjente spill tilgjengelig for plattformen, noe som har vært savnet i lang tid.

(Kilde: Phoronix)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen