Linux-telefonen slår alle rekorder
Teknofil
(Bilde: Canonical, Shutterstock/84785395)

Linux-telefonen slår alle rekorder

Likevel blir det neppe folkefinansiering av Ubuntu Edge.

I juli banket selskapet Canonical i bordet med en egen smarttelefon, ved navn Ubuntu Edge. Telefonen, som skal kjøre både Ubuntu og Android, ble presentert på Indiegogo, hvor Canonical spurte om hele 32 millioner dollar fra brukere verden over til å finansiere mobilen.

I ettertid har denne summen kanskje vist seg å være litt vel optimisisk, ettersom Ubuntu Edge sliter med å få inn så mye penger. Alt er likevel ikke bare trist for Canonical og Linux-fansen, for Ubuntu Edge har nemlig slått en imponerende rekord.

Slår Pebble, men ...

I skrivende stund har smarttelefonen samlet inn 10 339 011 dollar, altså over 61 millioner norske kroner. Dette er ny rekord for innsamling på såkalte folkefinansieringsnettsteder, der den forrige rekordholderen var smartklokka Pebble på Kickstarter, som til slutt endte opp med å håve inn 10 266 845 dollar – 60,7 millioner kroner.

Ubuntu Edge vil likevel ikke kunne skryte av å bli en vellykket innsamling. Målet var som nevnt på ambisiøse 32 millioner dollar, og det mangler dermed 22 millioner før dette målet kan nås. I tillegg er det bare seks dager igjen av tidsfristen. Når denne renner ut, vil alle som har lovet bort pengene få dem igjen, og Canonical sitter igjen med null.

Alt håp er ikke ute

På Indiegogo har Canonical skrevet at det ikke blir noe av Ubuntu Edge hvis ikke finansieringsmålet blir nådd, men nå kan det imidlertid se ut som at det er et lys i enden av tunnelen.

Ifølge Engadget har Canonical-sjef Mark Shuttleworth uttalt at Indiegogo-kampanjen har skaffet oppmerksomheten til flere produsenter. Nå har de kommet ut av skyggene og fattet interesse for alvor, slik at vi muligens får se en Ubuntu Edge i framtiden likevel.

Ubuntu Edge vil som nevnt kjøre på Ubuntu og Android, ha en skjerm på 4,5 tommer med en oppløsning på 1280 x 720 piksler, 4 GB RAM, 128 GB internminne, 8 megapikslers hovedkamera og støtte for 4G.

Har du over 20 millioner dollar liggende på lur, kan du vurdere å redde finansieringen av Ubuntu Edge på Indiegogo.

Lær mer om Ubuntu Edge:
Dette er Ubuntu-telefonen »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen