Linux-mobilen er i salg

Linux-mobilen er i salg

Neo 1973 er en smartmobil med GPS, Linux som operativsystem og dermed åpent programmeringsgrensesnitt.

First International Computer har utviklet dette produktet og startet et prosjekt de har kalt Openmokoprojects. De har nå begynt å selge prototyper av mobilen på nettet. Disse prototypene er for programutviklere, og de sender altså mobilene til Norge. Prototypene bestilles fra denne siden.

Til høsten går mobilen til masseproduksjon.

Samsung-innmat
Den er en firebånds GSM-telefon. Skjermen har en trykkfølsom flate på 2,8 tommer og en imponerende VGA-oppløsning, altså 640 x 480 piksler. Den registrerer berøring av både fingrer og penn.

Telefonen kommer i orange og sort. Innmaten er det Samsung som har laget, men operativsystemet er basert på Linux, og programmeringskyndige kan selv mekke med mobilen sin.

Neo 1973 skal ha et USB-grensesnitt, Bluetooth 2.0 og en GPS-mottaker med Assisted GPS (som gjør at GPS-en starter raskest mulig). Støtte for mikro-SD-kort har den også. Utvikleren av mobilen lover høy lydkvalitet for de som vil bruke mobilen som musikkspiller.

Ingen 3G-racer

Det vi kan komme til å savne her, er raskere mobilnettilkobling - for dette er ingen UMTS eller HSDPA-mobil. Det er heller ikke integrert kamera. Dette er ikke et stort problem, man kan alltids pakke på et web-cam.

Telefonen kan kjøpes som et forhåndseksemplar for programmerere. Prisen ligger på rundt 300 amerikanske dollar, eller 2400 kroner. Den ferdige versjonen  vil koste rundt 3600 kroner. Den ferdige telefonen som selges i oktober skal også ha støtte for trådløs internettoppkobling.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen