Linux-mobil fra Openmoko

I dag lanserer Openmoko sin nye Linux-baserte mobil, og den åpne mobilplattformen kan sørge for uendelige mengder applikasjoner.

Flere versjoner
Neo Freerunner kommer i to forskjellige versjoner, slik at mobilen kan benyttes i samtlige mobile nettverk i verden. Både 850 og 900 megahertz triband-versjoner lanseres og telefonen har en rekke funksjoner som kan bidra til popularitet. Både wifi-støtte, oppdatert AGPS, to tre-akse bevegelsessensorer, 128 megabyte RAM og 256 megabyte flashminne, gjør Freerunner til en spenstig utfordrer til de etablerte modellene.

Mobilen lanseres i dag, 4. juli, men her til lands vil man ikke kunne kjøpe før 7 juli, og flere nettbutikker Mobilen har vært i kontakt med i Norge har signalisert at de vil ta inn telefonen i løpet av den kommende uken. Freerunner kan også kjøpes fra Openmokos nettbutikk, og prisen vil ligge på circa 2.000 norske kroner.

Åpen systemarkitektur
I motsetning til de fleste andre operativsystemer for mobiltelefoner operer Freerunner med åpen kildekode, noe som gjør at alle kan utvikle programvare for telefonen. Tradisjonen tro sporer dette ofte til et stort utvalg av appliksjoner, og denne typen produkter blir ofte populære blant de mer avanserte brukerne.

Hvis du har kunnskap nok kan du altså utforme mobilsystemet akkurat som du selv ønsker, eller kan du vente på at andre ildsjeler skal gjøre det for deg. Det du imidlertid kan være sikker på er at mobilen vil stadig kunne videreutvikles på programvarefronten.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen