Linux-kjernen fikk virtualisering

Linux 2.6.20 ble tilgjengelig for kort tid siden. Denne versjonen har fått en betydelig oppgradering med KVM-virtualiseringssystemet og implementasjon av paravirtualisering.

I tillegg er det lagt til en såkalt høyoppløselig tidsfunksjon, som blir en utvidelse av standard-tidsfunksjonen. Denne funksjonaliteten betyr i praksis at man kan deaktivere deler av tidsstyringssystemet og spare effektforbruk.

Man har allerede lagt klare planer for versjon 2.6.21, og noen av forbedringene vil tilfalle virtualiseringsstøtten. ITworld skriver at Linus Torvalds har integrert hundrevis av nye "patcher" både for ACPI, PlayStation 3 og nettverksdrivere. I praksis vil altså versjon 2.6.21 få enda bedre støtte for automatisk gjenkjennelse av hardware.

"Eksperimentell" støtte for PlayStation 3 ble altså tillagt i siste versjon, og vi kan vel regne med at denne blir noe mer stabil i 2.6.21.

Slik det nå ser ut vil forbedringer til filsystemet slik som Reiser4 og readahead komme ut i en senere versjon. Førstnevnte er en generell oppgradering til Reiser-filsystemet og sistnevnte skal gi høyere leseytelse.

I løpet av et par uker vil man begynne å låse 2.6.21 og fokusere på stabilitet fremfor ny funksjonalitet.

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen