Linux-geværet har fått Google Glass-støtte
Teknofil
(Bilde: TrackingPoint)

Linux-geværet har fått Google Glass-støtte

Lar deg skyte nærmest i blinde.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De avanserte smartgeværene laget av selskapet TrackingPoint i USA har akkurat blitt hakket smartere.

De har nå implementert støtte for eksterne skjermer, slik at du ikke vil trenge å se igjennom siktet for å kunne skyte. I stedet kan du ligge trygt bak en vegg, og sikte via en telefon, et nettbrett eller til og med smartbrillene Google Glass, melder nettstedet The Verge.

Gjør arbeidet for deg

Når du tar en titt inn i siktet på geværet, får du se et såkalt heads-up display (HUD) à la cockpiten på et jagerfly, som kjører på det frie operativsystemet Linux.

Ved hjelp av dette grensesnittet kan du først markere et mål ved å trykke på en knapp ved avtrekkeren. Målet blir deretter markert med siktets innebygde laser.

Deretter regner maskineriet ut avstand, temperatur, luftfuktighet, slitasjen på løpet og en hel haug med andre faktorer. Siktet forteller så hvor hvor et eventuelt skudd vil ende opp under de nåværende forholdene.

Slik peiler du deg inn på et angitt mål.
Slik peiler du deg inn på et angitt mål.Foto: TrackingPoint

Skytemekanismen skiller seg også ut fra et vanlig våpen. Våpenet vil nemlig ikke fyre av før du plasserer siktet over markeringslaseren. Så fort disse to stemmer overens, fyker kula av sted.

Med støtte for eksterne skjermer, enten via en nettilkobling eller Bluetooth, vil du kunne føle deg enda tryggere mens du sikter.

I videoen under kan du se hvordan selskapet skryter av teknologien, og hvordan den lar en skyte rundt hjørner, over kanter eller rundt barrikader: 

 

Skulle du forøvrig være interessert i et lignende system til jaktrifla di, må du være forberedt på å punge ut med mye penger. Prisen starter på 140 000 norske kroner, og det er kun for siktet. 

Militæret har vist interesse for teknologien: 
Tidligere i år begynte amerikanske militæret å teste ut Linux-geværene »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen