(Bilde: Linux Foundation)

– Linux er framtiden for spill

Valve-sjefen lover store nyheter neste uke.

Det er ingen hemmelighet at Valve Corporation-sjef Gabe Newell har lagt sin elsk på Linux. Siden spillselskapets Steam-tjeneste lanserte på Linux i januar, har brukerbasen økt betraktelig.

På konferansen LinuxCon i New Orleans holdt Newell et foredrag om sine framtidsvisjoner, og ifølge ham er det Linux som er nøkkelen til videre utvikling og innovasjon – spesielt på spillfeltet.

Steam Box

Newell har tidligere uttalt at stue-PC-en vil ta over for konsoller, og det er nettopp dette han hintet til under LinuxCon.

Tidligere har Valve-lederen lovet å vise fram en Linux-basert maskin ved navn «Steam Box», som skal konkurrere med de tradisjonelle spillkonsollene. I tillegg skal nedlastingstjenesten Steam bli bedre tilpasset TV-formatet.

– Neste uke slipper vi mer informasjon om hvordan vi kommer oss dit, og hvilke muligheter innen maskinvare vi forestiller oss kan føre Linux inn i stuen, sa Newell på konferansen.

Bare én prosent

Til tross for Newells optimisme, klamrer Linux seg fast til mindre enn én prosent av spillmarkedet – inkludert antall spillere, spilletid og omsetning.

Dette hindrer likevel ikke Valve Corporation fra å satse på den frie plattformen, og Newell mener at åpne systemer har en bedre sjanse enn proprietære:

– Systemer som er vennlige overfor innovasjon og som omfavner åpenhet vil ha en større konkurransemessig fordel enn lukkede eller strengt regulerte systemer.

Gabe Newell er ikke nådig:
– Windows 8 blir en katastrofe »

(Kilde: Ars Technica)

Kommentarer (100)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen