Linux-basert vegg-PC

Linux-basert vegg-PC

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Marvell er ikke et selskap som vanligvis lanserer så mye her i Norge, men deres siste lansering er verdt å bite merke i. Sheevaplug er en liten mini-PC som du kobler direkte i veggen, med 512 MB RAM, 512 MB Flash-minne og 1,2 GHz CPU. Sheevaplug bruker bare 5 W, og kjører flere ulike distribusjoner av Linux. På enheten har de fått plass til Gigabit Ethernet, to USB 2.0-porter, hvorav en er mini-USB, og en SDIO-port.

Selskapet håper at enheten skal tiltrekke seg en rekke utviklere, og vil derfor gjøre tilgjengelig alt om Sheevaplug. Alt fra designtegninger til kildekode vil bli gjort tilgjengelig på selskapets nettside. Selskapet ser for seg at eksterne utviklere vil komme opp med gode løsninger for hjemmeunderholdning.

Ved lansering koster utviklingspakken inkludert en Sheevaplug 100 USD, eller omtrent 700 kroner eks. mva., men selskapet håper at prisen etter hvert skal synke til rundt halvparten. Det er ukjent om eller når Sheevaplug blir tilgjengelig i Norge, og hva prisen eventuelt blir.

Du kan bestille utviklingspakken fra Global Scale Technologies, men nettsiden sier foreløpig ingenting om de sender til Norge.

(Kilder: Marvell, LinuxDevices, Wall Street Journal, SFGate, CNet News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen