Linux-applikasjoner på Solaris

Ved hjelp av BrandZ kan du nå eksekvere Linux/BSD-applikasjoner på Suns Solaris operativsystem. Dette har tidligere vært tilgjengelig gjennom "Project Janus", men koden er nå omskrevet og utvidet til å fungere med selskapets nye virtualiseringsteknologi - Solaris Zones.

Foreløpig har man kun annonsert generell Linux-støtte, men det kan være interessant på sikt å sette ned sertifiseringer for spesifikke distribusjoner som SLES og RHEL.

Ifølge en talsmann for Sun er selskapet i dialog med Red Hat vedrørende lisensbetingelser for deres OS for bruk sammen med BrandZ.

Dersom man skal se på tidligere resultater fra Sun i forbindelse med å kjøre andre typer applikasjoner på Solaris, er det faktisk ytelse som har vært det største problemet. Foreløpig er det usikkert hvorvidt man vil få noen flaskehals ved å benytte BrandZ.

Linux er på full vei fremover og har store leverandører i ryggen (IBM, Novell, Red Hat). Støtte for Linux på Solaris er utvilsomt en kjempefordel med tanke på å gjøre Solaris til et fleksibelt alternativ for brukerne. Rent teknisk representerer det også en del spennende momenter - eksempelvis gjennom bruk av DTrace.

Unix-markedet blir hardt angrepet av Linux og det spås fra flere hold at disse rent teknisk vil bli sidestilt i løpet av noen få år. Linux er pr. dags dato verdens raskest voksende operativsystem.

Du kan lese mer om BrandZ her: OpenSolaris Community: BrandZ

(Kilde: ITWorld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen