Linspire lager gratisversjon


Bilde: Freespire

Det er ikke første gangen et prosjekt ved navnet Freespire tar form. Forrige gang ble prosjektet derimot stoppet av Linspire, siden de ikke hadde godkjent det. Denne gangen er Freespire heldrevet av Linspire, og er basert på mottoet "frihet til å velge."

Freespire vil la deg velge om du ønsker å benytte deg av proprietær programvare eller ikke, og har støtte for Linspires Click And Run-tjeneste (CNR). Denne tjenesten lar deg kjøpe programvare fra Linspires store nettbutikk, dersom du ønsker det.

Freespire har gjennom Linspire også lisensiert en rekke teknologier som det normalt er mye arbeid å få til å virke i Linux-distribusjoner. Her finner du støtte for MP3er, DVDer, Windows Media, QuickTime, Java, Flash, Real, ATI- og nVidia-skjermkort, Adobe Acrobat Reader. Alle disse programmene er enten forhåndsinstallert, eller tilgjengelig gratis gjennom CNR, som gjør dem svært enkle å installere. Det er også støtte for flere proprietære drivere for trådløse nettverkskort.

Pakkesystemet er basert på Debians apt-get, som blant annet også er brukt i den mest populære distribusjonen i dag, Ubuntu.

Du kan lese mer om Freespire på Freespire.org. Foreløpig er det ingen versjoner av operativsystemet som er klar for nedlasting, men man kan lese at denne vil være klar i "nær fremtid."

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen