Linspire-programvare blir gratis

Alternativ tekst mangler

Click'n'Run (CNR) har tidligere vært en betalingstjeneste som har kostet 20 USD i året for et grunnleggende abonnement og 50 USD for et utvidet abonnement. Det har også vært Linspires hovedinntektskilde de siste årene. Nå mener derimot selskapet at de kan overleve på inntekter fra mer kostbare deler av markedet.

CNR har gjort Linspire nærmest unikt i Linux-verdenen; det er et pakkesystem hvor man kan velge hvilke programmer man ønsker å installere, og bare laste dem ned fra nettet. Det som har skilt systemet fra andre distribusjoner er brukervennligheten; Linspire er et veldig helhetlig system med et svært polert grensesnitt.

Operativsystemet Linspire koster derimot fremdeles penger, og det er først når du har kjøpt en lisens på det at du får tilgang til CNR. Det finnes også en gratisversjon av operativsystemet, Freespire, som også vil gi deg gratis tilgang til CNR. Ikke all programvare i CNR vil være gratis å laste ned, kommersielle programmer som Sun StarOffice, Win4Lin, Crossover Office og Cedega vil fortsatt koste penger.

(Kilde: Linspire)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen