Linksys og Maxtor samler kreftene

Linksys sin nye enhet er spesiallaget for eksterne harddisker, og takket være det nye samarbeidet er det ifølge pressemeldingen ingen tvil om hvilke harddisker den "passer" best sammen med - nemlig Maxtor sine. Etter hvert vil samarbeidet mellom Linksys og Maxtor resultere i mer enn bare markedsføring av hverandres produkter og kanskje føre til spennende nettverkskapable harddisker - som for eksempel ASUS har laget før.

- Selskapene vil samarbeide om produkt- og teknologiutvikling og vil sammen markedsføre løsninger som gjør lagring, administrering, deling og streaming av innhold i hjemmet enkelt for forbrukerne, sier Maxtor i en pressemelding. Maxtor og Linksys deler en visjon om et fleksibelt og innholdsrikt nettverk med lett tilgang på delte data.

For øyeblikket dreier det seg derimot om Linksys sin nye Network Storage Link (NSL), som kan kobles til lagringsenheter via to USB 2.0-porter og dermed dele innholdet i dem på lokalnettet. Eksterne harddisker, USB-nøkler (og antakelig også eksterne CD/DVD-spillere) kobles til Linksys NSL, og NSL kobles til nettverket via Cat-5 ethernet på 10/100 mbps. WLAN er enn så lenge fraværende og tanken er først å fremst at den skal kobles direkte til en router/switch.


Dette gir hjemmebrukerne en praktisk og rimelig måte å bruke NAS i hjemmet på, sier Linksys, og henviser til Network Attached Storage-teknologien som stadig blir mer populær i bedrifter som ikke nødvendigvis ønsker å kjøpe en hel server for å legge til litt lagring. I teorien passer NSL med alle typer eksterne lagringsenheter med USB 1.1 eller 2.0 og den har en veiledende pris på rundt en tusenlapp.

Les mer om Linksys NSL her.

Produktet ser ut til å ha dukket opp i prisguiden allerede, med en pris på rett under tusenlappen inkl. mva.

(Kilder: Maxtor, Linksys)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen