Linksys med nye produkter

Alternativ tekst mangler

Den første nye modellen går etter navnet RVS4000 som har fire gigabit-porter og én WAN-port. Vi er noe usikre på hastigheten til WAN-porten, men dataarket nevner en NAT-ytelse på vanvittige 800 Mbps, noe som krever en gigabit-port. Av funksjoner kan vi nevne i fleng: IPS/IDS med ett års signaturer, L2-switch (med blant annet VLAN og RADIUS), RIP 1- og 2-routing, fem IPSec tunneller (kun 3DES), fem Quick-VPN tunneller, QoS (applikasjon og fysisk port), SNMP og UPnP.

Det er også mulig å blokkere tilgang til bestemte IM- og P2P-tjenester. I følge manualen kan den blokkere eller tillate følgende P2P-systemer: Gnutella, Fasttrack, Kuro, EDonkey, BitTorrent, DirectConnect, Pigo og WinMX. Av IM-protokoller den kan kontrollere ser vi MSN, ICQ, Yahoo Messenger, Skype, IRC, Odigo, Rediff, Google Talk og QQ.

Prisen er satt til $129.

Den andre nye modellen, RVL200, har fire 10/100 Mbps porter og en WAN-port. Den mest omtalte egenskapen til denne routeren er SSL-VPN funksjonaliteten. Så vidt vi klarer å se av manualen bruker denne boksen en prosessor fra Cavium, med modellnummeret CN225. I følge Caviums hjemmesider skal denne prosessoren klare mellom 140-150 Mbps i IPSec-trafikk, samt mellom 22-25 Mbps i SSL-VPN. Ikke ille for en liten router med en veiledende pris på lave $199.

Funksjonene er stort sett det samme som RVS4000, men med bare en IPSec-tunnell, og mangel på IDS/IPS-funksjonalitet. QoS-funksjonaliteten er noe mer omfattende og kan inneholde 100 regler på applikasjon og portnivå. I tillegg har den mulighet til QoS på DSCP og CoS med fire forskjellige køer.

SSL-VPN delen støtter forskjellige brukerdatabaser. Man kan bruke den interne databasen, Radius, NT-domene, AD og LDAP. Vi ser også at den bruker en ActiveX-klient for SSL-VPN portalen. Totalt er det fem SSL-VPN klienter som kan være logget på samtidig.

Alternativ tekst mangler

WRVS4400N er en trådløs router basert på det foreløpige utkastet til 802.11n-standarden. I tillegg til den trådløse delen er det fire gigabit-porter, og én vanlig 10/100 Mbps WAN-port, IDS/IPS og IPSec-VPN. Med andre ord den trådløse utgaven av RVS4000. Prisen er satt til $229.

WAP4400N er et aksesspunkt som ut fra navnet også er basert på utkastet til 802.11n. Også denne har en gigabit-port, men med støtte for PoE (Power over Ethernet). 802.1x-autentisering, WPA, WPA2 og WMM (Wireless MultiMedia) er støttet i begge de trådløse boksene. WAP4400N er priset til $169.

Linksys har også lansert et noe uvanlig trådløst klientkort for bærbare maskiner med navnet WPC4400N. Dette kortet skal hjelpe aksesspunktet ovenfor med å holde oversikt over klienter som er koblet opp og eventuelt ulovlige aksesspunkter. Prisen på dette kortet er satt til $129.

Tilgjengeligheten her til lands er foreløpig usikkert. Alle enhetene med unntak av WRVS4400N skal være tilgjengelig i USA allerede. WRVS4400N skal bli tilgjengelig i løpet av september.

(Kilde: Pressemeldinger fra Linksys)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen