Linksys endrer operativsystem

Alternativ tekst mangler

Linux-bruken ser nå ut til å avta hos Linksys. Sannsynligvis er dette for å spare penger på maskinvare da Linux trenger mer minne enn den nå foretrukkene VXWorks. Alle funksjoner som finnes i de orginale programvareversjonene finnes også i de nye utgavene med VXWorks. Forskjellen er at boksene har en mindre mengde med minne slik at man ikke kan benytte seg av programvare fra blant annet Sveasoft.

Etter vår kjennskap har de nye boksene ankommet butikkene, og kjennetegnes med at WRT54G har versjonsnummeret 5 på undersiden, og WRT54GS har versjonsnummeret 4. Programvaren på de nyere enhetene er omtrent en tredjedel av størrelsen som de forrige utgavene. Det lavere kravet til minnmengde utgjør en del penger med tanke på antall enheter som blir solgt i måneden.

WRT54G var den første trådløse routeren på markedet som støttet 802.11g-standarden, og kom på markedet et halvt år før standarden ble ferdigstillt. Det vil med andre ord si at den har vært på markedet i over tre år allerede, og har vært en bestselger hele denne tiden. Det har kommet flere maskinvarerevisjoner av enheten, men programvaren har fungert på alle de forskjellige utgavene frem til nå.

Linksys har skjønt at det er mange brukere som ønsker de ekstra mulighetene som man har med de modifiserte programvareversjonene. Derfor har de nå lansert nok en enhet i WRT54G-serien med navn WRT54GL hvor L naturlig nok står for Linux. Dette produktet har nå også begynt å finne veien inn i til de norske butikkene, hvor prisen ligger noe over den eksiterende WRT54G-modellen.

Bruk prisguiden for å finne den korrekte utgaven om du ønsker de ekstra mulighetene man har med de modifiserte programvarene. Husk også at garantien bortfaller ved bruk av uorginal programvare.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen