Lindows.com kjøpes av Microsoft

Problemene mellom de to selskapene startet i 2001 da Michael Robertson grunnla Lindows.com. Produktet man solgte hadde samme navn og går for å være en av de mest brukervennlige Linux-distribusjonene på markedet. Navnet gjenspeilet nok kanskje litt mye Windows, men Robertson påsto allikevel hardnakket at dette ikke ga noen som helst grunn for Microsoft til å kreve oppreisning.

Det ble denne uken klart at Microsoft kjøper domenenavnet Lindows.com og alle rettigheter til navnet for 20 millioner amerikanske dollar. I fire år fremover kan imidlertid Linspire (som selskapet nå heter), bruke www.lindows.com og www.lindowsinc.com til å videresende trafikk til andre nettsider.

Visse Windows Media filer som finnes i den nevnte Linux-distribusjonen må fjernes i løpet av de kommende 90 dagene. Linspire får aldri mer lov til å bruke WMA-filer i sine kommende produkter, noe som gjelder livstid.

Det finnes en del interessante artikler på Linspire.com som er skrevet av Michael Robertson. Disse finner du her: Michael's minutes.

(Kilder: Internetnews, Linspire)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen