Linda vil lære barna koding
Teknofil
(Bilde: Kickstarter)

Linda vil lære barna koding

Pengene ruller inn til det spennende prosjektet hennes.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I Norge har bevegelsen Lær Kidsa Koding de siste årene jobbet for å inspirere barn og unge til å begynne med programmering. Det har tilsynelatende vært et initiativ som engasjerer både barn og unge, og de voksne som bruker tiden sin på å lære bort det de kan om koding.

Foto: Kickstarter

Det å lære barn å programmere er tilsynelatende populært. Linda Liukas fra Finland la ut et barnebokprosjekt om emnet på Kickstarter i forrig uke. Hun ba om 10 000 dollar for å kunne realisere drømmen sin, og pengene tikket inn. Etter et døgn hadde hun nådd 100 000 dollar, og nå har tallet bikket 212 000 dollar – 1,3 millioner kroner, altså. Og det er fortsatt tre uker igjen av innsamlingsaksjonen.

– Denne boken er laget for å få barn engasjert i teknologi, og påvirker måten de oppfatter teknologi på når de vokser opp, sier hun til Mashable.

Liukas ville i utgangspunktet bare trykke opp 1000 eksemplarer av boken, men nå ser det ut til at det blir langt, langt flere.

For barn i alderen 4-7 år

Boken heter Hello Ruby, og er skrevet med 4-7-åringer i tankene. Hovedpersonen, Ruby, skal etter sigende være inspirert av Astrid Lindgrens karakter Pippi Langstrømpe. Tanken er å lære barna grunnleggende programmering ved hjelp av spennende fortellinger.

Forfatteren sier selv at hun håper dette blir en bok som fedre har lyst til å lese på sengekanten for barna sine. Liukas har for øvrig bakgrunn som lærer ved Codeacademy.com, samt at hun leder nonprofit-organisasjonen Rails Girls.

Visste du at verdens første programmerer var en kvinne? »


(Kilder: Kickstarter, Mashable, Lær Kidsa Koding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen