Lilleputten blir verdens tredje største

Salgsuksesser som KU990 gjør at LG kaprer markedsandeler.
Salgsuksesser som KU990 gjør at LG kaprer markedsandeler.

Motorola måtte se på at koreanske Samsung tok over deres posisjon som verdens andre største mobilprodusent mot slutten av fjoråret. Nå ser det ut til at de blir nødt til å gi fra seg tredjeplassen.

Også denne gangen er det en koreaner som ligger an til å gå forbi Motorola. Salgssuksesser som Chocolate-serien har sørget for at den tidligere lilleputten LG har økt sin markedsandel fra 6,4 til 8,6 prosent, skriver IDG.se.

LG forbi Moto i år

Dette gjør LG til verdens fjerde største mobilprodusent foran Sony Ericsson og bak Motorola. Analyseselskapet Strategy Analytics spår nå at LG kommer til å rase forbi Motorola i løpet av året.

Dette vil svi for Motorola på mer enn én måte. Motorola er nemlig største produsent i USA, men kommer trolig til å bli forbigått av LG og Samsung i hjemlandet, skriver Bloomberg.

Koreanerne banker Moto i USA

I første kvartal i fjor hadde Motorola en markedsandel på over 37 prosent i hjemlandet. Første kvartal endte på oppsiktsvekkende 25 prosent, en nedgang på hele 12 prosent. Samsung og LG hadde 16 prosent andel hver i første kvartal, og økte til 21 prosent samme periode i år.

Strategy Analytics regner med at Motorola mister førsteplassen i det amerikanske markedet i løpet av andre halvdel av 2008.

(Kilder: IDG.se, Bloomberg.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen