Lille Cubi blir helt lydløs
(Bilde: MSI)

Lille Cubi blir helt lydløs

MSI Cubi N klarer seg med passiv kjøling.

Det er ikke mange ukene siden vi hadde en av bransjens virkelige småtasser på testbenken: MSI Cubi. Denne lille PC-en passer inn nesten overalt, så lenge du ikke har spesielt store krav til ytelse. Så fikk den da også et anbefaltstempel fra oss.

Nå har MSI sluppet nyheten om en enda luftigere avart: MSI Cubi N. Bokstaven N kommer fra prosessoren den er utstyrt med, en Intel Celeron N3150. Dette er en firekjerner med klokkefrekvens på 1,6 GHz, og tilhører Intels «Braswell»-generasjon. Denne kom i mars i år og er bygd på 14 nanometers produksjonsprosess. Forgjengeren Bay Trail brukte 22 nm.

Foto: MSI

Mindre arktitektur byr på flere fordeler, og strømforbruk er én av dem. Celeron N3150 byr på 6 watt TDP eller 4 watt SDP – «scenario design power» eller hva vi kan kalle for «typisk bruk».

Hvis ikke dette sier deg så mye: Prosessoren klarer seg med passiv kjøling, noe som betyr null vifter og absolutt niks støy. I hvert fall så lenge du kun kommbinerer den med en SSD – selv om du som på den vanlige Cubi kan stappe inn en mekanisk 2,5-tommers snurredisk dersom du av en eller annen grunn skulle ønske det.

I våre ører var den originale Cubi ikke noe stort behov for en helt tyst lillebror, men i noen miljøer – og for notoriske støyallergikere – er jo dette et krav eller i det minste en stor fordel.

4K-støtte, men ingen HDMI 2.0

Så la oss se litt på hva MSI har brakt på bordet med Cubi N. Uvendig har den fått en perforert topp med «bølger», som forhåpentligvis får folk til å ikke stable noe oppå den. Det er jo en grunn til alle hullene – passive kjøleløsninger trenger godt med luft.

Foto: MSI

Cubi N kan settes opp med opptil 8 GB RAM og en mSATA SSD, pluss en 2,5-tommer etter ønske dersom du da tåler en hakket høyere boks.

Av utvendige porter legger vi straks merke til at Mini DisplayPort mangler på Cubi N. Samtidig får vi opplyst fra MSI at HDMI-porten ikke er av versjon 2.0. Så selv om MSI skryter av 4K UHD-støtte, vil du altså være begrenset til en oppfriskningsrate på 30 Hz.

For filmavspilling er ikke det nødvendigvis noe problem, men i et skrivebordsmiljø er det jo en fordel med 60 Hz.

Ellers er den lille datamaskinen utstyrt med 802.11ac trådløst nett, minnekortleser, fire USB 3.0-porter, LAN, minijack for lyd og en VGA-port. Det vil også være mulig å få den med Bluetooth 4.0.

I MSIs pressemelding hevdes det at Cubi N skal bli globalt tilgjengelig fra «slutten av oktober», mens vår mann i MSI sier «neste år». Vi får vel bare vente og se.

Synes du MSI Cubi N minner deg om en annen liten tass?
TEST: ASRock Beebox har den samme Celeron-prosessoren >>>

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen