Likevel DDR2-667-støtte i i915/925?


Lille klokkesperre på veggen der...

Det har blitt spekulert mye og lenge i både mulig DDR2-677-støtte og overklokkingssperren i Intels nye brikkesett, men nettstedet Anandtech sin omfattende DDR2-test setter det hele i et nytt perspektiv. Kanskje DDR2-667-støtten allerede er på plass, og overklokkingssperren bare eksisterer for at Intel enkelt kan skru opp hastigheten nå de selv ønsker?

Testen av syv forskjellige DDR2-533-moduler og Corsairs DDR2-667-moduler på ABIT sitt AA8-hovedkort som forbigår overklokkingssperren til Intel, har nemlig gitt et oppsiktsvekkende resultat.

Alle DDR2-modulene klokket uten videre opp til DDR2-667-hastigheter på hovedkortet. Systembussen på Intels hovedkort hadde ikke uventet ingen som helst problemer med å skalere opp til de 250 MHz som kreves for å kjøre minnet på DDR2-667-hastighet (3:4 FSB/minne-forhold).

Det eneste hinderet for å kjøre Intels 9xx-plattform med 1000FSB og DDR2-667 ligger dermed i Intels egen overklokkingssperre. I dette ligger også svaret på hvorfor sperren eksisterer - for Intel har allerede støtte for hastighetene alle venter på, og har gjort det lett for seg selv å øke busshastighetene i brikkesettene sine. Den neste revisjonen kommer simpelthen til å mangle den samme overklokkingssperren som allerede er fjernet av mange hovedkortprodusenter.

Les hele testen her.

Så får det være opp til andre å bestemme om dette er Intels "gave" til overklokkere, eller resultatet av et kynisk selskap som velger å holde tilbake teknologi for å maksimere sin egen fortjeneste.

(Kilde: Anandtech, Slashdot)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen