Lightzone støtter flere råformater

Programmet Lightzone kan brukes til å redigere, tilrettelegge og manipulere digitale bilder. Ny versjon er nå klar.

I en pressemelding fra produsenten heter det at programmet skal støtte behandling av råfiler direkte, dvs uten å måtte konvertere til et annet filformat, men Lightzone støtter også formater som JPEG, TIFF og DNG.

Videre skal programmet ha innebygd mulighet for prosessering av råfiler og støyreduksjon. Dermed skal programmet bidra til å forbedre arbeidsflyten fra et digitalkamera til bilderedigering.

Blant andre funksjoner er Zonemapper som kan brukes til å redigere eksponeringsverdier for å øke detaljer og kontrast i et bilde.

I den nye programversjonen er det lagt til støtte for følgende kameraer: Canon 450D, Canon 1000D, Fujifilm S100FS, Nikon D60, Nikon D700, Olympus E-420, Olympus E-520, Olympus SP-550UZ, Panasonic DMC-L10, Pentax K20D, Pentax K200D, Sony DSLR-A200 og Sony DSLR-A350. Se den komplette listen på denne siden.

Lightzone støtter både Windows, Mac OS X og Linux. Pris for Full-versjonen er 1138 kroner og 739 kroner for Basic-versjonen. Les mer på lightcrafts.com/store. Det kan eventuelt lastes ned og prøves gratis i 30 dager.

Les mer om Lightzone på lightcrafts.com.

(Kilde: Photographyblog.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen