LightZone klar i ny versjon

Programmet LightZone kan brukes til å redigere, tilrettelegge og manipulere digitale bilder. Det støtter formater som JPEG, TIFF, DNG, og den nye programversjonen skal støtte RAW-filer fra flere kameraer.

LightZone er tilgjengelig i to versjoner: Basic og Full. I en pressemelding fra produsenten heter det at programmet kan brukes til å redigere bildenes attributter, det vil si redigeringen foregår ikke på piksel-plan.

Videre skal programmet ha innebygd mulighet for prosessering av RAW-filer og støyreduksjon. Dermed skal arbeidsflyten fra et digitalkamera til bilderedigering være bedre enn med et bilderedigeringsprogram som jobber med piksler.

Blant andre funksjoner er ZoneMapper som kan brukes til å redigere eksponeringsverdier for å øke detaljer og kontrast i et bilde.

Programmet tilbys også i en Basic-versjon som blant annet mangler batch-mulighetene som Full-versjonen har, pluss at den mangler muligheten til å redigere flere bilder samtidig.

LightZone-programmet har en innebygd videoopplæring av selve programmet slik at brukerne kan se hvordan programmet fungerer i praksis.

Du kan se en demonstrasjonsvideo av programmet på nettsiden lightcrafts.com.

Veiledende pris for Full-versjonen er 1080 kroner og 702 kroner for Basic-versjonen. Les mer på lightcrafts.com/store2.

(Kilde: PhotographyBlog)

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen