Lightroom 5 tilgjengelig i beta
(Bilde: Skjermdump)

Lightroom 5 tilgjengelig i beta

Og du kan prøve den gratis.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Siden Adobe lanserte den første betaen av Lightroom for syv år siden har fotoprogrammet virkelig satt røtter i fotomiljøet. Den femte versjonen i rekken står for tur og nå er betaen tilgjengelig for nedlasting.

Blant forbedringene finner vi funksjonen Advanced Healing Brush som enkelt skal hjelpe til med å fjerne uønskede objekter i bildet. Dette minner en del om Content Aware Fill som mange kjenner igjen fra Photoshop. Man kan her bruke en brush til å markere området man ønsker erstattet og fjernet, og for å finjustere resultatet er det også mulig å bestemme hvor programmet skal hente informasjon fra i bildet.

En annen interessant nyhet er muligheten til å endre forskjellige verdier i bildet som eksponering, kontrast og fargemetning i et gitt område. Dette verktøyet har blitt kalt Radial gradient. Om du for eksempel vil gi et ansikt i bildet mer oppmerksomhet kan du lage en vignett rundt det og øke lysmengden. Dette er særlig smart på RAW-filer da man har en del informasjon å hente i etterkant.

En annen funksjon er Upright, som automatisk kan rette skjeve bilder basert på linjer i bildet, gjerne horisonten, men det kan også være linjer fra bygninger og lignende. Andre nye ting er muligheten for å lage slideshow og fotobøker med bildene sine.

Med de nye funksjonene nærmer Lightroom seg stadig sine storebrødre innen fotoredigering, Photoshop og Photoshop Elements, men å kunne jobbe i lag, er nok fortsatt den største mangelen.

Betaen er tilgjengelig for gratis nedlasting helt til lanseringen av den ferdige programvaren den 30. Juni.

Les også: 8 fotoblogger du bør lese

Kilde: Photorumors.com

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen